blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts

6 personen


10 min


Voor de gezouten karamelsaus:

  • 180 g dadels zonder pit, 20 minuten geweekt in kokend water
  • 4 el ahornsiroop
  • ½ tl zeezout
  • 200 ml water


Voor het ijs:

  • 225 g rauwe cashewnoten, een nacht in koud water geweekt en uitgelekt
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el ahornsiroop
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 g geroosterde pecannoten, gebroken
 

Gezouten karamel roomijs Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Ben jij ook zo dol op gezouten karamel? Dan moet je dit heerlijke gezouten karamel roomijs echt eens proberen, het is onweerstaanbaar lekker!

Bereidingstijd is exclusief karnen en invriezen.

Bereidingswijze:

  • Plaats de binnenkom van je ijsbereider-accessoire 48 uur in de vriezer.
  • Voeg alle ingrediënten voor de karamelsaus toe in de blender van je keukenmachine. Mix tot een gladde massa en bewaar.
  • Voeg in de schone blender van je keukenmachine alle ijsingrediënten toe (behalve de pecannoten) en mix tot een gladde massa.
  • Plaats je keukenmachine met je ijsbereider accessoire en start de machine op de laagste snelheid, zodat de peddel draait. Giet het ijsmengsel voorzichtig door de trechter in de bevroren binnenkom. Laat de machine het mengsel karnen tot het ijs verdikt is, gedurende ongeveer 25 minuten.
  • Verwijder de kom en schep de helft van het ijsmengsel in een bakje. Giet meer dan 6 el van de gezouten karamelsaus en bestrooi met geroosterde pecannoten. Schep de andere helft van het ijsmengsel, gevolgd door nog eens 6 el karamelsaus. Wervel de karamel en het ijs samen en bedek met de overgebleven pecannoten.
  • Vries het ijs 2 uur in, tot het stevig genoeg is om te scheppen.
  • Je kunt de rest van de gezouten karamelsaus bewaren en gebruiken op andere desserts.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie