blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Kerst
Ontbijt

10 personen


80 min


Voor de pizza bodem:

  • 300 g water
  • 1 el gedroogde gist
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 ½ el olijfolie
  • 410 g glutenvrij broodmeel
  • 1 tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 3 el donkere muscovado-suiker


Voor de topping:

  • 85 g ricotta
  • 300 g gemengd fruit (bramen/ frambozen/ blauwe bessen etc)
  • 2 el pijnboompitten
  • 2-3 el acaciahoning


Voor de garnering:

  • Rode besjes
  • Verse muntblaadjes
 

Glutenvrije ontbijtpizza met vers fruit Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Pizza als ontbijt? Dat kan met deze heerlijke voedzame, glutenvrije, ontbijtpizza met vers fruit. Ook erg leuk met de feestdagen!

Bereidingswijze:

  • Voeg warm water en gist toe aan een kan, meng met een vork en laat 5 minuten rusten.
  • Voeg de basterdsuiker en olijfolie toe aan de kan en meng met een vork.
  • Bevestig het deegmes in de mengkom van je foodprocessor en voeg het glutenvrije broodmeel, zout, bakpoeder en muscovado-suiker toe. Bevestig het deksel.
  • Start je foodprocessor op maximale snelheid en voeg de inhoud van de kan toe aan de toevoerbuis terwijl de machine draait. Meng het deeg gedurende 30 seconden.
  • Doe het deeg in een kom en dek af met een theedoek.
  • Zet opzij om te rijzen gedurende 20-30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Vet een grote bakplaat in met wat olijfolie of bakspray.
  • Leg het deeg op debakplaat, het zal nat en plakkerig zijn.
  • Gebruik je handen om het deeg uit te spreiden tot een cirkel van 28 cm doorsnee, en een dikte van ½ cm.
  • Bak de pizzabodem 25-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze droog begint te worden (er kunnen zich barsten vormen).
  • Haal de pizza uit de oven, voeg de ricotta toe op de pizzabodem, gelijkmatig verdeeld.
  • Bedek de ricottalaag met het gemengde fruit, pijnboompitten en acaciahoning.
  • Keer terug naar de oven en bak 20-25 minuten.
  • Haal uit de oven en garneer met de besjes en verse muntblaadjes.
  • Serveer.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie