blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen
Wereldgerechten

4-6 personen


35 min


Voor de gnocchi:

  • 1 kg Désirée-aardappelen
  • 250 g bloem (plus extra om te bestuiven)
  • 50 g Parmezaanse kaas (plus extra voor garnering)
  • 1 ei
  • Zout (naar smaak)


Voor de kruidenboter:

  • 100 g zachte boter
  • 4 el olijfolie
  • 2 el bieslook, grof gehakt
  • 2 el peterselie, grof gehakt
  • 1 el oregano, grof gehakt
  • 1 el salie, grof gehakt
  • 1 el basilicum, grof gehakt
  • 1 el dragon, grof gehakt
  • 1 tl tijmblaadjes
  • ½ tl zout
  • ¼ tl peper
  • 1 citroen, schil
  • 1 klein teentje knoflook
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
 

Gnocchi met kruiden Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Zelf pasta maken? Kom maar op! Deze gnocchi met kruiden smaakt naar meer en je maakt hem heel gemakkelijk thuis.

Bereidingswijze:

Om de gnocchi te maken:

  • Schil de aardappelen en hak ze in grote stukken.
  • Voeg ze toe aan een pan met water en zet die op middelhoog vuur om de aardappelen aan de kook te brengen. Kook 20-25 minuten of tot de aardappelen zacht zijn.
  • Giet de aardappelen na het koken af ​​en doe ze meteen terug in de pan.
  • Bevestig de pureerstaaf op de staafmixer.
  • Pureer de aardappelen met de turbofunctie en laat ze dan iets afkoelen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer er met een houten lepel het ei, zout, geraspte Parmezaanse kaas en 1⁄3 bloem door tot een dikke pasta.
  • Doe de rest van de bloem op een schoon werkblad.
  • Schep de aardappelpasta uit de kom naast de bloem en kneed de bloem geleidelijk door het deeg.
  • Zodra het deeg zacht en net droog genoeg is om niet aan de vingers te plakken, bestrooi je het oppervlak indien nodig met wat meer bloem (hoe meer bloem je in dit stadium toevoegt, hoe zwaarder de gnocchi zal zijn, dus voeg zoveel bloem toe als nodig is om het deeg uit te rollen).
  • Snijd het deeg in drieën en rol drie lange worsten van 2 cm dik uit.
  • Snijd de worsten met tussenpozen van 2 cm om de gnocchi te maken (deze kunnen in de koelkast worden bewaard of in dit stadium worden ingevroren).
  • Breng een ¾ gevulde pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe aan het water.
  • Voeg de gnocchi in porties toe aan het water en kook ze elk 3-5 minuten (als ze naar de top stijgen zijn ze klaar).
  • Laat ze drogen op keukenpapier terwijl de rest wordt gekookt.

Om de kruidenboter zelf te maken:

  • Bevestig de mini-hakmolen (indien bijgeleverd bij de staafmixer) en doe de boter en olijfolie in de kom.
  • Verwerk samen tot een zacht en glad mengsel. Verwijder 2 el van het botermengsel en bewaar.
  • Voeg de kruiden, zout, peper, citroenschil en knoflook toe aan de kom en pulseer tot alles goed gehakt en gemengd is.
  • Smelt de gereserveerde 2 el boter en olie in een grote, zware koekenpan op middelhoog vuur. Als de boter begint te schuimen, voeg dan de gnocchi toe en bak aan alle kanten goudbruin. Voeg de kruidenboter toe en roer de gnocchi door de pan.
  • Schep de gnocchi op borden, met een royale lepel kruidenboter en bedek met geraspte Parmezaanse kaas.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie