blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Wereldgerechten

8 personen


50 min


Voor het deeg:

  • 500 g witbroodmeel, plus extra om te bestuiven
  • 1 tl instant gist
  • 150 g volle Griekse yoghurt
  • 225 ml lauw water
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zout


Voor de vulling:

  • 3 middelgrote prei, bijgesneden en in de lengte doormidden gesneden
  • 3 middelgrote courgettes, bijgesneden
  • 250 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 300 g halloumi
  • 1 klein bosje munt
  • 1 klein bosje koriander
  • 1 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • ¼ tl versgemalen zwarte peper
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen komijn


Voor de dressing:

  • 200 g volle Griekse yoghurt
  • 100 g tahini
  • 1 klein bosje koriander, houd wat blaadjes apart voor garnering
  • Sap van 2 limoenen
  • 2 groene pepers, zonder zaadjes en grof gehakt
  • 1 klein teentje knoflook, grof gehakt
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl zout
 

Gözleme met halloumi Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Heb je al eens van Gözleme gehoord? Het is een Turks gerecht dat bestaat uit gevuld deeg en je maakt het heel makkelijk thuis. Deze variant met halloumi en een dressing van chili, limoen en tahini is echt heerlijk! 

Let op: de bereidingstijd is exclusief de tijd voor het rijzen.

Bereidingswijze:

  • Begin met het voorbereiden van het deeg. Bevestig het deeghulpstuk en doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van je foodprocessor.
  • Schakel de processor in op snelheid 1 en laat het deeghulpmiddel het deeg mengen en kneden gedurende 4 minuten. Doe het deeg in een schone kom, bestrooi met bloem en dek af met een theedoek. Laat het een uur op een warme plaats rijzen, of tot het deeg verdubbeld is.
  • Bereid de vulling terwijl het deeg aan het rijzen is. Bevestig de fijne snijschijf, doe de prei in de (schone) kom van je foodprocessor en snijd de prei in plakjes. Doe in een kom en zet apart.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de pan. Voeg de prei toe aan de pan en bak een paar minuten zachtjes tot ze zacht worden, maar niet verkleuren. Doe de prei in een grote kom.
  • Verwijder de fijne snijschijf en bevestig de grove snijschijf, doe de courgettes in de kom van je foodprocessor (je hoeft de kom niet schoon te maken) en snijd de courgettes in plakjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan die je voor de prei hebt gebruikt en fruit de courgettes 5 minuten, tot ze gaar zijn en doe ze in dezelfde kom als de prei.
  • Doe de spinazie in de pan en zet het vuur lager. Verwelk de spinazie en doe ze in een vergiet of zeef om af te koelen.
  • Terwijl de spinazie afkoelt, vervang je de grove snijschijf naar de grove raspplaat (nogmaals, je hoeft de kom niet schoon te maken) en rasp je de halloumi. Doe de geraspte halloumi in de kom met de prei en de courgettes.
  • De spinazie moet inmiddels voldoende zijn afgekoeld om ermee verder te gaan. Knijp zoveel mogelijk water uit en doe het in dezelfde kom van je processor, deze keer voorzien van het snijmes. Pulseer om de spinazie grof te hakken en doe de spinazie bij de kom met de andere groenten en de kaas.
  • Bevestig het kleine snijmes in de kleine kom van je foodprocessor en voeg de kruiden, knoflook en specerijen toe. Pulseer tot ze fijn zijn gehakt. Voeg dit toe aan de kom met de andere vullende ingrediënten en roer goed door elkaar.
  • Als het deeg eenmaal gerezen is, kantel het dan op een schoon, met bloem bestoven oppervlak, verdeel het in 8 gelijke stukken en rol elk tot een bal.
  • Rol de eerste bal uit tot een ruwe cirkel van ongeveer 20 cm breed. Schep 1/8 van de vulling in het midden van de cirkel en dep naar beneden zodat het een beetje plat wordt. Trek de randen van het deeg over de vulling om te bedekken, voeg ze in het midden samen en druk om te verzegelen. Herhaal dit met het resterende deeg en de vulling.
  • Verwarm een ​​zware koekenpan op een middelhoog vuur en laat elke flatbread aan elke kant 4-5 minuten drogen, zodat ze op plaatsen beginnen te schroeien. 
  • Leg ze op een bord en houd warm. Snijd in tweeën vlak voor het opdienen.
  • Bereid de chili limoen dressing door alle ingrediënten in de blenderbeker te doen en te mengen tot je een gladde saus hebt.
  • Bestrooi met extra koriander om te garneren en serveer naast de warme Gözleme.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie