blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Pasta, rijst en granen
Vegetarisch

2 personen


Geen min


  • 2 liter groentebouillon
  • Groene asperges
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 kopjes risottorijst
  • Scheutje witte wijn
  • Versgemalen peper
  • 2 el Philadelphia of Frischa roomkaas
  • Wat Parmezaanse kaas
 

Groene asperge risotto Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Gegarandeerd een succes, dit heerlijke vegetarische recept voor een risotto met groene asperges. Ook een aanrader voor niet-vegetariërs!

Bereidingswijze:

  • Maak 2 liter groentebouillon met in blokjes gesneden wortel, ui en 2 teentjes knoflook (tip: gebruik de Blokjessnijder op je Kenwood keukenmachine). 
  • Doe een beetje bouillon in een pan en kook de groene asperges heel kort. Het overgebleven vocht kan weer terug in de pan met bouillon voor extra smaak.
  • Snijd de asperges doormidden, houd de helften met de bovenkanten apart voor de garnering. Snijd de onderste helften in kleine blokjes en zet apart.
  • Maak de risotto: giet een scheutje olijfolie in de pan, of, bij bezit van een Kenwood Cooking Chef Gourmet keukenmachine: giet een scheutje olijfolie in de mengkom, stel de machine in op het automatische risottoprogramma, bevestig het roeraccessoire en start het programma.
  • Zodra de olie heet is voeg je de fijngesneden ui in de pan toe. Gebruik je het risottoprogramma van je Kenwood Cooking Chef Gourmet keukenmachine dan komt er een melding in het display om een ingrediënt toe te voegen. Voeg dan de fijngesneden ui toe.
  • Na een paar minuten voeg je al roerend in de pan de risottorijst toe (bij de Cookig Chef Gourmet keukenmachine doe je dit wederom na de melding om een ingrediënt toe te voegen).
  • Na weer een paar minuten voeg je al roerend de witte wijn toe (bij de Cookig Chef Gourmet keukenmachine doe je dit wederom na de melding om een ingrediënt toe te voegen).
  • Voeg na een minuut een paar soeplepels bouillon toe (bij de Cookig Chef Gourmet keukenmachine doe je dit wederom na de melding om een ingrediënt toe te voegen).
  • Steeds als je ziet dat de rijst wat droog begint te worden, kun je een soeplepel bouillon toevoegen in de pan (of in je mengkom, tot het eind van het risottoprogramma).
  • Voeg pas op het eind de in blokjes gesneden groene asperges, de Philadelphia of Frischa roomkaas en een beetje Parmezaanse kaas toe.
  • De asperge risotto kan nu opgediend worden. Garneer met de asperge topjes en wat versgemalen peper. 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie