blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Vlees

4 personen


30 min


  • 600 g stooflappen
  • 1 witte ui
  • Kruiden
  • peper en zout
  • 600 g groentefriet (uit de winkel of zelfgemaakt uit de oven)
  • Olie
 

Groentefriet met stoofvlees Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Eet eens verantwoorde gezonde groentefrieten bij stoofvlees in plaats van patat! 

Let op: de bereidingstijd is exclusief een paar uur wachttijd

Bereidingswijze:

  • Snijd de stooflappen in blokjes. Bestrooi met peper en zout.
  • Pel de ui en snijd fijn met de foodprocessor.
  • Bak de vleesblokjes en de ui 5 minuten in een koekenpan.
  • Doe het vlees in een pan met een dikke bodem. Voeg kruiden toe.
  • Voeg water toe totdat het vlees onder water staat. Zet het vuur aan. Doe de deksel op de pan zodra het water kookt en zet het vuur dan lager. Laat het geheel een paar uur lang pruttelen. Schep het geheel af en toe even om.
  • Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de groentefriet in 15 minuten knapperig.
  • Serveer groentefriet naast het stoofvlees.

Tip: Maak zelf je groentefriet in de oven; koop hiervoor hele groente en snijd er friet van met de Kenwood Hoge snelheidsrasp met frietschijf.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie