blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

30 personen


30 min


Voor 30 koekjes:

  • 500 g bloem
  • 300 g boter
  • 200 g poedersuiker of fijne kristalsuiker
  • 5 eidooiers
  • 1 zakje vanille suiker
  • Snufje zout


Voor de garnering:

  • Amandelen voor de nagels
  • Amarena kersen sap of aardbeienjam
 

Halloween koekjes ‘Heksenvingers’ Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Trick or treat! Durf jij deze angstaanjagende 'heksenvinger' koekjes te maken met Halloween? De kinderen zullen dol zijn op deze griezelige, bloederige lekkernij!

Bereidingswijze:                

  • Doe de boter en poedersuiker in de mengkom van je keukenmachine.
  • Doe er de vanillesuiker en een snufje zout bij. Bevestig de Flexi-klopper en zet de machine aan. Laat de machine mixen totdat de boter een crème is geworden. Voeg daarna 5 eidooiers toe.
  • Meng de eidooiers goed door. Als alles goed is opgenomen, verwijder dan de Flexi-klopper en bevestig de deeghaak.
  • Voeg de bloem toe in de mengkom. Laat het deeg goed doorkneden tot er een deegbal ontstaat.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Maak van het deeg rolletjes van ongeveer 10 cm lang. Met behulp van de deegschraper kun je de huidplooien maken bij de vingerknokkels. Twee steepjes voor de voorste knokkel en drie streepjes voor de achterste knokkel.
  • Doe nu bij de vingertop een amandel met de punt naar voren gericht. Druk het deeg tussen de knokkels iets plat en bij de knokkel iets naar het midden. De koekjes zullen tijdens het bakken iets naar beneden zakken. Door het deeg iets in te knijpen wordt het deeg iets hoger, zo zullen de vingers na het bakken niet te plat worden.
  • Plaats de bakplaat in de oven op 180 graden. Bak de koekjes bruin gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Laat de koekjes na het bakken iets afkoelen en smeer ze dan in met het sap van de amarena kers. Dit sap zal door het koekje worden opgenomen en opdrogen. Je kunt hiervoor ook aardbeienjam gebruiken.

Happy Halloween!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie