blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Halloween

12 personen


45 min


Voor de cake:

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g lichte muscovado suiker
  • 3 tl mixed spice
  • 2 tl bicarbonaat soda
  • 175 g rozijnen
  • ½ tl zout
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 g gesmolten boter
  • Schil 1 sinaasappel
  • 1 el sinaasappelsap
  • 500 g pompoen, zonder schil, geraspt


Voor het glazuur:

  • Pak van 200 g zachte kaas
  • 85 g zachte boter
  • 100 g poedersuiker, gezeefd
  • Schil van 1 sinaasappel en sap van de helft


Voor de decoratie:

  • Honing
  • Handvol grof gehakte hazelnoten
 

Halloween pompoencake Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Happy Halloween! Met deze heerlijke pompoencake met sinaasappel glazuur kom je helemaal in de stemming.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Boter en bekleed een bakvorm van 30 x 20 cm, of een kleine braadvorm, met bakpapier.
  • Plaats het foodprocessor accessoire met de grove raspplaat op het hoge snelheidsaandrijfpunt van jouw keukenmachine en rasp de pompoen. Zet apart.
  • Doe de bloem, suiker, kruiden, baksoda, rozijnen en zout in een grote kom en roer alles goed door elkaar.
  • Bevestig de K-klopper en klop de eieren in de gesmolten boter, gevolgd door de sinaasappelschil en het sap, voeg vervolgens de droge ingrediënten langzaam toe, tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de geraspte pompoen toe en meng het op medium snelheid door elkaar. Giet het beslag in de vorm en bak 30 minuten, of tot het goudbruin en veerkrachtig aanvoelt.
  • Om het glazuur te maken, bevestig je de flexiklopper en klop je de kaas, boter, poedersuiker, sinaasappelschil en 1 theelepel sap tot een glad en romig mengsel. Zet apart in de koelkast.
  • Eenmaal gebakken, draai de licht gekoelde cake op een rooster.
  • Prik het helemaal in met een spies en besprenkel met de rest van het sinaasappelsap, terwijl het nog warm is. Laat volledig afkoelen.
  • Als je wilt, snijd je de randen van de cake bij. Klop het glazuur even snel los en verdeel het vervolgens met een paletmes over de bovenkant van de cake in pieken en wervelingen.
  • Besprenkel met honing en bestrooi met de grof gehakte hazelnoten.
  • Als je de cake van tevoren maakt, bewaar deze dan in de koelkast en haal er zoveel stukken uit als je wilt, ongeveer 30 minuten voordat je hem serveert. Bewaar tot 3 dagen in de koelkast.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie