blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vegetarisch

4 personen


35 min


Voor het deeg:

  • 250 g sterke bloem
  • 250 g boter
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 125 ml koud water


Voor de vulling:

  • 2 courgettes
  • 1 grote rode paprika
  • 2 rode uien
  • 3 grote tomaten, in plakjes
  • 2 el olijfolie, plus meer om te serveren
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 2 el crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Handvol verse koriander
  • 1 geklutst ei, voor het bestrijken
  • Zeezout vlokken
 

Hartige groentetaart Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Van een kleurrijke groentetaart als deze worden wij meteen vrolijk. Met behulp van jouw Kenwood foodprocessor tover je dit hartige gerecht in no time op tafel.

Bereidingswijze:

  • Snijd de boter in kleine blokjes.
  • Bevestig het snijmes in de mengkom van je foodprocessor, voeg de boter, bloem, zout en zuiker toe en pulseer enkele seconden. Voeg daarna het water toe.
  • Zet de foodprocessor op hoge snelheid en meng alles door elkaar totdat de blokjes boter kleiner zijn, zo ongeveer 5 mm, en totdat het mengsel op grote broodkruimels gaat lijken.
  • Verpak het deeg in plastic folie en leg in de koelkast gedurende 20 minuten.
  • Rol daarna het deeg uit in een rechthoek en vouw het in 3 lagen.
  • Draai 90 graden, rol het deeg weer uit en vouw weer in drie lagen. Leg 30 minuten terug de koelkast in.
  • Herhaal het uitrolproces en leg nog eens 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Bevestig de grove snijschijf in de mengkom van je foodprocessor en snijd de courgettes, rode paprika en uien. Leg de groenten op een bakplaat, besmeer met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten in de oven totdat ze zacht worden (ongeveer 10 minuten) en laat afkoelen.
  • Gebruik de multimolen op je foodprocessor om de verse basilicumblaadjes en koriander fijn te malen.
  • Meng de geitenkaas, crème fraîche, knoflook en wat van de gehakte verse kruiden samen met de foodprocessor. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Bestuif een oppervlakte met bloem en rol hier het deeg op uit tot een cirkel met een dikte van ongeveer 3 mm en een diameter van ongeveer 30 cm. Leg dit op een bakplaat (met bakpapier).
  • Beleg ruim met heet kaasmengsel en laat de randen 5 cm vrij. Beleg met de geroosterde groenten en tomatenplakjes.
  • Decoreer met de rest van de kruiden en besprenkel met olijfolie.
  • Vouw de randen iets over de topping heen. Bestrijk de korst met losgeklopt ei.
  • Plaats de taart op een hete bakplaat (met bakpapier) in de oven gedurende ca. 25 minuten tot de korst goudbruin is. Laat even rusten en serveer warm.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie