blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasen

6-8 personen


90 min


Voor de vulling:

  • 1 hele kip
  • 2 middelgrote worteltjes
  • 2 grote prei
  • 2 stelen selderij
  • 1 laurierblad
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 hele kruidnagels
  • 2 el olijfolie
  • 400 g champignons, gehakt
  • 50 g boter
  • 3 el bloem
  • 200 ml crème fraîche met verlaagd vetgehalte
  • 1½ el mosterd
  • Zout en peper


Voor de taart:

  • 250 g bloem
  • 150 g boter
  • 2 eierdooiers
  • 1 los geklopt ei, voor het bestrijken van de taart
 

Hartige taart met kip en champignons Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Een hartige taart is altijd een succes! Serveer deze taart als hoofdgerecht of snijd hem in kleine stukjes en serveer als onderdeel van een buffet.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de kip in een grote pan ondergedompeld in koud water.
  • Schil de wortels, prei en selderij. Voeg toe aan de pan met de kip, samen met het laurierblad, de peperkorrels en kruidnagels en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat 1 uur sudderen. Haal de kip uit de vloeistof en laat afkoelen. Giet 1 liter af van de resterende voorraad in de pan en zet apart.
  • Voor het maken van het deeg: bevestig het hakmes in de kom van je foodprocessor en voeg de bloem en boter toe. Pulseer tot de boter volledig door de bloem verdeeld is, voeg vervolgens de eierdooiers en 2 eetlepels ijskoud water toe terwijl de motor loopt. Blijf kloppen totdat het deeg samenkomt. Maak je geen zorgen als het niet volledig gemengd is. Haal het deeg eruit, kneed tot een bal en wikkel het in huishoudfolie. Laat het deeg in de koelkast rusten gedurende 30 minuten.
  • Bevestig de grove snijschijf in de (schone) kom van je foodprocessor, voeg de resterende geschilde wortelen, prei en selderij toe en snijd ze grof. Zet apart.
  • Zet een roerbakpan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Doe, zodra de olijfolie warm is, de champignons erbij en bak tot ze in volume verkleind zijn en beginnen te kleuren. Breng de champignons over in een grote mengkom en zet de pan terug op het vuur. Verlaag het vuur tot medium en smelt de boter in de pan. Fruit de gesneden groenten, onder regelmatig roeren, tot de prei en de bleekselderij zacht zijn. Roer de bloem erdoor en bak nog eens een paar minuten. Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, roer de hele tijd en breng aan de kook. De vloeistof rond de groenten moet dikker worden tot een romige saus. Roer de crème fraiche en mosterd erdoor. Breng royaal op smaak met zout en peper.
  • Voeg deze saus toe aan de champignons. De kip moet nu voldoende afgekoeld zijn om verder mee te werken. Strip het vlees van het karkas, scheur het in hapklare brokken en voeg het toe aan de rest van de vulling. Roer door elkaar en giet het mengsel vervolgens in een ovenschaal.
  • Verwijder het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak, tot ongeveer 4 mm dikte.
  • Leg het deeg over het gerecht en snijd het teveel weg. U kunt het resterende deeg opnieuw rollen en gebruiken om de taart te versieren.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, tot het deeg goudbruin is en de vulling borrelt.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie