blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

8 personen


90 min


  • 250 g blanke hazelnoten (zonder vlies)
  • 4 eieren, gesplitst
  • 200 g suiker
  • 125 g boter
  • 100 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • Rasp van 1 (bio)citroen


Overig:

  • Springvorm van 20 cm Ø, ingevet
 

Hazelnoottaart Toegevoegd door: A. Zuidmeer

 

Bij het zien van deze hazelnoottaart alleen al gaan wij watertanden!

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze in 7-9 minuten in de oven goudgeel.
  • Laat kort afkoelen en leg ze op een schone theedoek.
  • Sla de theedoek dubbel en sla de noten in de doek fijn met een steelpan. Je kunt ze ook kort malen in een foodprocessor, maar maal beslist niet te lang.
  • Klop met de ballongarde 3 eierdooiers met de suiker 8-10 min. tot een romige crème die als een breed lint van de gardes loopt en breng over in een andere kom.
  • Voeg hier de boter, 200 g van de fijngestampte of gemalen hazelnoten, bakmeel, bakpoeder en citroenrasp door.
  • Klop met de ballongarde in een schone, vetvrije kom de eiwitten tot slappe pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en schep het beslag erin.
  • Bak de taart 30-35 min. in de oven totdat hij stevig is.
  • Neem de taart uit de oven, bestrijk de bovenkant met de laatste eierdooier en bestrooi met de rest van de noten.
  • Bak de taart nog 5-10 min. in de oven tot deze gaar is en de noten licht gekleurd.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie