Bij het zien van deze hazelnoottaart alleen al gaan wij watertanden!
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze in 7-9 minuten in de oven goudgeel.
Laat kort afkoelen en leg ze op een schone theedoek.
Sla de theedoek dubbel en sla de noten in de doek fijn met een steelpan. Je kunt ze ook kort malen in een foodprocessor, maar maal beslist niet te lang.
Klop met de ballongarde 3 eierdooiers met de suiker 8-10 min. tot een romige crème die als een breed lint van de gardes loopt en breng over in een andere kom.
Voeg hier de boter, 200 g van de fijngestampte of gemalen hazelnoten, bakmeel, bakpoeder en citroenrasp door.
Klop met de ballongarde in een schone, vetvrije kom de eiwitten tot slappe pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Bekleed de springvorm met bakpapier en schep het beslag erin.
Bak de taart 30-35 min. in de oven totdat hij stevig is.
Neem de taart uit de oven, bestrijk de bovenkant met de laatste eierdooier en bestrooi met de rest van de noten.
Bak de taart nog 5-10 min. in de oven tot deze gaar is en de noten licht gekleurd.