blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Soepen & sauzen

2 personen


5 min


  • 2 eidooiers op kamertemperatuur
  • 100 gram boter
  • 1 el dragonazijn
  • Scheutje citroensap
  • Peper en zout
 

Hollandaisesaus maken Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Met behulp van een staafmixer maak je deze hollandaisesaus in een handomdraai. Heerlijk bij asperges of voor over je eggs benedict.

Bereidingswijze:

  • Smelt de boter in een pan.
  • Doe de eidooiers samen met de azijn in een hoge kom en mix het geheel au bain-marie* met een staafmixer tot een glad en luchtig mengsel.
  • Voeg daarna voorzichtig en al roerend de gesmolten boter toe aan het eimengsel en blijf roeren totdat je een mooie, dikke gladde saus hebt.
  • Breng de saus op smaak met citroensap en wat peper en zout naar smaak en klaar is je Hollandaisesaus.
  • Tip 1: door de eierdooiers met de staafmixer te kloppen worden ze extra luchtig waardoor je een mooie lobbige saus krijgt.
  • Tip 2: als de eidooiers en de gesmolten boter ongeveer dezelfde temperatuur hebben, voorkom je dat de saus gaat schiften.

* Au bain-marie is een kooktechniek waarmee je een gerecht verwarmd of laat afkoelen door middel van een kom boven een pan met koud of heet water. Door deze techniek worden gerechten langzaam opgewarmd of afgekoeld en het zorgt ervoor dat het niet warmer wordt dan 100°C.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie