blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Wereldgerechten

4 personen


10 min


  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • Spaanse peper
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el komijn(poeder)
  • 2 el olijfolie
  • Naar keuze:
  • 1 bosje verse koriander
  • 3 el tahin
  • of: 2 grote wortelen in stukjes
  • of: 1 rode paprika
 

Hummus Toegevoegd door: Maria

 

Hummus kun je op veel manieren eten: op brood, in een wrap, bij een gehaktballetje etc. Er zijn verschillende recepten. Als je het vaker maakt, kun je steeds beter de verhoudingen van de ingredienten bepalen, zodat jij je eigen smaak creëert.

Bereidingswijze:

  • Was de kikkererwten in een vergiet. Doe kikkererwten, komijn, zout, sap van een halve citroen en olijfolie in je foodprocessor.
  • Plet een halve teen knoflook en voeg toe. Haal de pitjes uit de peper en snijd de peper in stukken en voeg toe.
  • Meng alles tot een pasta. Breng zo nodig nog op smaak met extra citroensap of zout of komijn. Als je er koriander bij doet: gewoon meemengen.
  • Met wortel: gaar de wortel in stukken ca. 15 minuten in olijfolie met een beetje wittte wijn of water en zout in een pan met de deksel op de pan. Volg het bovenstaande recept maar voeg de stukken wortel toe.
  • Met paprika: rooster de paprika in de gril of direct op het gasfornuis totdat de schil tondom zwart ziet. Doe de paprika in een boterhamzakje en laat 3 minuten rusten. Verwijder dan de zwarte schil en de pitjes van de paprika en doe de paprika bij het basisrecept.

Tip: Hummus is een paar dagen te bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.

Beste Maria,

Hartelijk dank voor het insturen van je leuke recept!

Met culinaire groet,

Kenwood Team

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie