blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

voor ongeveer 30 koekjes/ 30 personen


25 min


  • 250 gram hele amandelen of amandelmeel
  • 40 gram ei-wit ongeveer van 2 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram suiker + 80 gram poedersuiker
  • Abrikozenjam of gekonfijte kersen
  • Sinaasappel rasp
 

Italiaanse amandelkoekjes Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 

Waan jezelf op een Italiaans terras met een kop espresso en een waanzinnig lekker amandelkoekje.

Bereidingswijze:

  • Begin met het aken van het amandelmeel: doe 250 gram amandelen samen met 100 gram suiker en 80 gram poedersuiker in de mengkom van je foodprocessor accessoire(kan ook met 180 gram suiker).
  • Zet je keukenmachine aan op stand 2 of druk op de pulse knop en maal de amandelen met stootjes fijn. Als je de machine te lang en te snel zet zal er olie uit de amandelen komen en dit heeft invloed op de smaak. Dus rustig met pulse malen tot een het een soort poeder is geworden. Dit gaat vrij snel.
  • Doe nu de verkregen amandelmeel in de mengkom (kan ook met kan en klare amandelmeel, maar daar moet dan nog 180 gram suiker aan toegevoegd worden). Voeg ook een eetlepel honing en een zakje vanille suiker toe.
  • Doe er daarna wat rasp bij van een sinaasappel of citroen.
  • Voeg vervolgens 40 gram eiwit (ongeveer van 2 eieren) toe.
  • Bevestig de flexiklopper en zet de keukenmachine op stand 2 en laat rustig mengen en kneden. Het is klaar als het beslag een bal is geworden.
  • Laat de deegbal 1 uurtje in de koelkast rusten (het lekkerste is om dit een dag van te voren te maken).
  • Het maken van de jamvulling: doe ongeveer 2 eetlepels abrikozenjam in een bakje, en klop deze los. Doe het daarna in een spuitzak.
  • Doe wat poedersuiker in een schaaltje. Maak van het amandelbeslag balletjes van ongeveer 2 cm groot en rol de balletjes door het schaaltje met poedersuiker. Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier.
  • Maak in het midden een holletje en doe hier wat abrikozenjam in (ter variatie kun je ook i.p.v. jam gekonfijte kersen gebruiken). Je kunt er ook rolletje van maken en deze door de amandelschilfers heen rollen en dan door de poedersuiker.
  • Verwarm de oven op 170 graden en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  • ​De koekjes blijven ongeveer 1 week knapperig in een gesloten koektrommel.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie