blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

- personen


20 min


  • 100 g suiker
  • 1 reep puur of melk chocolade
 

Karamel decoratie Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Gebruik deze karamel decoratie voor versiering van taarten, eclairs en gebakjes. Het is heel eenvoudig te maken met suiker, chocolade en een foodprocessor.

Bereidingswijze:

  • Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat het rustig smelten op laag vuur.
  • Voeg de fijngehakte chocolade toe zodra de suiker gesmolten is, roer het een beetje door.
  • Giet het kokende mengsel over op een vuurvaste plaat, b.v. een ovenplaat. Laat het afkoelen.
  • Breek, na het afkoelen, in stukjes en maal in een foodprocessor fijn tot poeder.
  • Leg in een bakblik een stuk bakpapier en zeef de poeder er overheen.
  • Doe het bakblik in een voorverwarmde oven van 170 graden gedurende ongeveer 6 a 7 minuten. De suiker zal opnieuw gaan smelten en na afkoelen laat het vanzelf los. Tip: rol het het bakpapier op en laat afkoelen, zo krijg je een mooie krul.
  • De karamel decoratie is nu klaar en kan verder gebruikt worden voor decoratie op taarten en gebakjes.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie