blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Kerst
Voorgerechten

4 personen


55 min


Bladerdeeg

 

Kerst ragoutbakjes Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Doe eens gek en maak je ragout- of pasteibakjes zelf! Laat je fantasie de vrije loop, maak ze bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom met Kerstmis?

Bereidingswijze:

  • Maak je eigen bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg uit met een deegroller tot een grote vierkante plak van ongeveer anderhalve millimeter dik. 
  • Druk met een steekvorm b.v. een cirkel of kerstboom uit het deeg. Met een kleinere steekvorm van een cirkel of kerstboom haal je in het midden ook het deeg eruit.
  • Nu heb je een grote kerstboom met een gat erin en een kleine kerstboom (dit wordt het deksel van het ragoutbakje).
  • Druk je met de grotere vorm nog een kerstboom uit voor de bodem.
  • Maak met een beetje water het bakpapier nat en leg daarop de bodem van de kerstboom. Maak deze bovenop een beetje nat zodat de kerstboom met gat goed blijft plakken.
  • Werk zo alle ragoutbakjes af.
  • Smeer met een kwastje een beetje van een losgeklopt ei bovenop elk ragoutbakje. Laat dit 15 minuten rusten.
  • Verwarm ondertussen de oven op 170 graden en bak de ragoutbakjes ongeveer 30 minuten.
  • De ragoutbakjes kunnen een paar weken bewaard worden in een koektrommel. Warm voor gebruik de ragoutbakjes weer een beetje op en vul met kalfs- of kippenragout.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie