blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood
Kerst

6 personen


50 min


  • 350 g bloem
  • 5 g gist
  • 1 ei
  • 35 g witte basterdsuiker
  • 7 g zout
  • Halve eetlepel citroenrasp
  • 30 g roomboter
  • 210 milliliter water
  • 70 g noten
  • 100 g spijs
  • 250 g rozijnen


Voor de finishing touch:

  • Poedersuiker
  • Klontje roomboter
 

Kerststol Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Een kerstontbijt is niet compleet zonder de klassieke maar oh zo lekkere kerststol. Wist je dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om deze zelf te maken? Er gaat immers niets boven een zelfgemaakt kerstbrood met spijs. 

Let op: de bereidingstijd is exclusief rijs- en rusttijd.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Bevestig de deeghaak. Doe alle ingrediënten, behalve de noten, spijs en rozijnen in de kom van je keukenmachine en laat net zolang draaien tot het een soepel deeg is.
  • Voeg vervolgens de noten en de rozijnen toe. Let op dat de rozijnen goed in het deeg zitten, zodat ze niet verbranden tijdens het bakken.
  • Maak een bol van het deeg en laat dit zo’n 30 minuten rijzen.
  • Rol de amandelspijs uit tot een mooie spijsrol.
  • Bestuif je werkbank met wat bloem en rol daar het deeg uit tot een rechthoekige plak (dezelfde lengte als de spijsrol).
  • Leg de spijsrol in het midden van het deeg.
  • Vouw het deeg over de spijs en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg met een opgeklopt ei.
  • Laat het nu 30 minuten rusten en bak daarna de kerststol in 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Tot slot de finishing touch: bestrijk de kerststol royaal met gesmolten roomboter en maak het af met poedersuiker.

Smakelijk kerstontbijt! 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

wendy 

Beste Sil, dank je voor je oplettendheid! Het is inmiddels aangepast. Ga je het recept uitproberen? Fijne kerstdagen! Groeten, Wendy van het Kenwood Team

Sil 

Leuk recept maarre ik wist niet dat er suikerbastaardjes bestaan.

reageren

Plaats jouw reactie