blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Kerst

8 personen


80 min


  • 300 g bloem
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat soda
  • 180 g boter, zacht
  • 200 g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 170 g zwarte stroop
  • 2 el volle melk
  • 100 g stengelgember, uit een pot (ca. 6 bollen), gehakt
  • 4 el gembersiroop, uit dezelfde pot
  • Boter en bloem voor het blik
  • 100 g poedersuiker
  • 1 citroen, geperst
  • Handvol granaatappelzaden
 

Kersttulband Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Zin om iets speciaals te maken voor de feestdagen? Maak dan deze makkelijke kersttulband!

 Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 180 °C en breng royaal boter en bloem aan in je tulband bakvorm of gebruik een anti-aanbak bakspray.
  • Begin met het zeven van de bloem, kruiden, bakpoeder en baking soda in een kom.
  • Bevestig de K-klopper op je keukenmachine en doe de boter en basterdsuiker in de mengkom. Zet de machine gedurende 5 minuten op een gemiddelde snelheid, klop de boter en suiker glad, tot een romig geheel.
  • Voeg de eieren één voor één toe, en laat tussendoor de machine mengen.
  • Voeg de stroop en melk toe en meng opnieuw alles door elkaar.
  • Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe en meng op lage snelheid door het beslag.
  • Voeg ten slotte de gehakte gember en siroop toe, meng op een lage snelheid tot alles net gemengd is. 
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en tik met het blik op je werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten - 1 uur, of totdat een in het midden geplaatste spies er schoon uitkomt.
  • Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je het op een koelrek plaatst.
  • Als het helemaal afgekoeld is, roer je de poedersuiker samen met het citroensap en besprenkel je de cake ermee. Garneer ten slotte met de granaatappelpitjes.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie