blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood
Lunch
Vegetarisch

8 personen


30 min


Voor de burgers:

  • 500 g gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt en uitgelekt
  • 1 ui, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 rode pepers, grof gehakt
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • 2 tl gerookte paprika
  • 1 klein bosje koriander
  • 2 eieren
  • 2 el Dijon-mosterd
  • 2 el tamari-saus
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1 el plantaardige olie


Voor het serveren:

  • 8 plakjes stevige mozzarella
  • 8 briochebroodjes, doormidden gesneden en geroosterd
  • 4 el mayonaise
  • 2 el srirachasaus
  • Slablaadjes
  • 2 tomaten, in plakjes
 

Kikkererwtenburger Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Vegetarische recepten maken voor de BBQ is helemaal niet moeilijk! Wie wil er een cheesy kikkererwtenburger?

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 200C.
  • Voeg de helft van de geweekte en uitgelekte kikkererwten toe aan de kom van je foodprocessor, voorzien van het mes en het verwerk tot ze grof gehakt zijn. Doe het in een grote kom en zet apart.
  • Voeg de rest van de kikkererwten en alle andere burgeringrediënten, behalve de plantaardige olie, toe aan de kom van je foodprocessor en verwerk tot het mengsel een zachte pasta is. Doe dit met de gehakte kikkererwten in de kom en roer door elkaar. Vorm het mengsel in 8 pasteitjes van gelijke grootte met royaal geoliede handen en leg ze op een met bakpapier bekleed bakplaat.
  • Bak de burgers 10 minuten in de voorverwarmde oven, keer ze om en bak nog eens 5 minuten. Voeg een plakje mozzarella toe aan de bovenkant van elke burger en zet nog 3 minuten terug in de oven, zodat de kaas smelt.
  • Terwijl de hamburgers aan het bakken zijn, meng je de mayonaise en sriracha door elkaar en verdeel je dit over één kant van elk van de geroosterde broodjes. Als de pasteitjes klaar zijn, haal je ze uit de oven en bouw je de hamburgers, elk met een plakje tomaat en een blaadje sla. Serveer!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie