blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

10 personen


80 min


Voor de bodem:

  • 120 g roomboter
  • 50 g gehakte pure chocolade
  • 2 el cacao
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 200 g suiker
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille-extract


Voor de cheesecakelaag:

  • 300 gr philadelphia (of andere roomkaas)
  • 2 eieren
  • 80 g suiker
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 el bloem
  • 5 pack Kitkat
  • Voor de ganache:
  • 90 ml slagroom
  • 75 g pure chocolade
  • 40 g melkchocolade
  • 25 g witte chocolade
 

KitKat cheesecake Toegevoegd door: Ellouisa Cooking

 

Een recept dat iedereen moet proberen! Ellouisa Cooking maakte een fantastische KitKat cheesecake met haar kMix keukenmachine. Super romig met een heerlijke bodem van brownie. Smullen maar!

Let op: de bereidingstijd is exclusief een afkoeltijd van ruim 2 uur.

Bereidingswijze:

  • Neem een bakvorm van 20x20 cm en bedek met bakpapier.
  • Smelt voor de bodem de boter met de chocolade en meng alvast de droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan het chocolademengsel en ei toe en meng goed met een spatel door elkaar (mixen is niet nodig). Schep op het bakpapier en strijk glad. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).
  • Mix ondertussen met de ballongarde de roomkaas met de eieren los in de mengkom van je keukenmachine. Mix de suiker, gesmolten boter en bloem erdoor tot een glad mengsel. Haal de Kitkatjes los van elkaar en leg vast klaar. Als de bodem gebakken is laat je hem zo'n 5 minuten afkoelen. Zet de oven terug naar 160 graden (hetelucht 150). Bedek de bodem met Kitkatjes, leg ze mooi naast elkaar. Verdeel dan het cheesecakebeslag erover en strijk glad. Zet 40 minuten in de oven.
  • Als de 40 minuten voorbij zijn, zet je de oven uit en laat je de cheesecake een uur erin staan met de deur op een kier. Laat daarna nog een uur in de koelkast afkoelen. Snijd de randjes eraf zodat je een mooie vierkante cheesecake overhoudt. 
  • Maak de ganache door de room te verwarmen en de pure en melkchocolade daarin te smelten. Roer tot een mooie gladde ganache en verdeel over de cheesecake. Smelt de witte chocolade in de magnetron en doe in een boterhamzakje. Knip er een piepklein puntje af en spuit lijntjes over je cheesecake. Ga er dan met een satéprikker door zodat je een mooi marmereffect krijgt. Laat opstijven in de koelkast en snijd de KitKat cheesecake in vierkanten of rechthoeken.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie