" />
 
 
blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

10 personen


40 min


Voor ongeveer 10 grote koeken:

  • 280 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 220 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • Zeezout
  • 3 repen witte chocolade
 

Koekjes met witte chocolade Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Opgepast! Van deze zelfgebakken koekjes met witte chocolade kun je gegarandeerd niet afblijven! Op eigen risico maken dus.

De bereidingstijd is exclusief rusttijd van het deeg.

Bereidingswijze:  

  • Doe de roomboter, vanillesuiker en suiker in de mengkom van je keukenmachine en bevestig de ballongarde. Klop de ingrediënten totdat een zachte romige crème ontstaat.
  • Voeg daarna 1 eidooier toe aan het mengsel en klop tot het ei helemaal is opgenomen.
  • Voeg vervolgens de bakpoeder en bloem toe, verwijder de ballongarde en bevestig de deeghaak. Zet de machine op snelheid 2 en kneed rustig door.
  • Hak ondertussen drie repen witte chocolade fijn.
  • Doe, zodra het deeg goed gekneed is, de chocolade en zeezout erbij.
  • Kneed alles tot een bal en pak de deegbal in plasticfolie in.
  • Laat het deeg nu een aantal uren in de koelkast rusten. Hoe langer je het deeg laat rusten, hoe lekkerder de koeken uiteindelijk zullen worden.
  • Verwarm de oven na het rusten voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
  • Neem een stuk van het deeg ter grootte van ongeveer een pingpong bal, maak er een balletje van en druk deze een beetje plat. Doe dit ook zo met de rest van het deeg. Je kunt op de bakplaat maximaal 5 koeken per keer bakken (zie foto). Tijdens het bakken zullen de koeken platter gaan worden en elkaar bijna aanraken.
  • Tip: ter variatie kun je ook een beetje karamelpoeder over de koeken strooien voor het bakken (zie recept karamel decoratie).
  • Bak de koeken ongeveer 20 minuten op 180 graden. Na een baktijd van ongeveer 20 a 25 minuten, zijn de koeken klaar. Laat ze nu goed afkoelen. Bak de overige 5 koeken op dezelfde manier.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie