blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

6 personen


50 min


  • 115 g boter, zacht
  • 115 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl amandel aroma
  • 1 el citroensap
  • 150 g yoghurt
  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g gehakte walnoten
  • 3 el frambozenjam
  • 1 el demerara suiker
  • 75 g walnoothelften
 

Koffiecake met walnoten Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Eet deze koffiecake met walnoten bij een warme kop koffie voor een ultiem genietmoment.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bevestig de K-klopper en voeg de boter en basterdsuiker toe aan de mengkom van je keukenmachine. Zet de machine aan op snelheid 2 en klop het mengsel 5 minuten totdat het bleek en luchtig is.
  • Voeg al kloppende de eieren één voor één toe, dan het amandel aroma, citroensap en de yoghurt tot alles goed is gemengd.
  • Voeg de bloem, het zout, het bakpoeder en de gehakte walnoten toe en meng op minimum snelheid, tot alles net gemengd is.
  • Smeer de helft van het cakebeslag in de bodem van een ingevette, beklede cakevorm van 23 cm, schep er dan de frambozenjam in en bedek met het resterende cakebeslag.
  • Bestrooi de bovenkant met demerara suiker en decoreer met de walnoothelften.
  • Bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, tot de cake gerezen is en stevig aanvoelt.
  • Laat de cake 5 minuten in de vorm staan, haal de cake uit de vorm ​​en laat het op een rooster afkoelen.
  • Serveer de cake met een warme kop koffie.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie