blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Pasta, rijst en granen

4-5 personen


90 min


  • 2 grote eieren
  • 3 eierdooiers
  • 300 g 00 bloem
  • Voor afstoffen: fijn griesmeel indien nodig / meel indien nodig
  • 150 g wit krabvlees
  • 100 g ricotta
  • 35 g paneermeel, gedroogd of van oudbakken brood
  • 15 g parmezaanse kaas, geraspt
  • Schil van ½ citroen
  • 1 el peterselie, zonder steeltjes
  • 1 el dille, zonder steeltjes
  • Snufje zout en peper
  • 125 g boter
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • Handvol salieblaadjes, grof gehakt


Voor het serveren:

  • Snufje peper en zout
  • Citroen, sap naar behoefte
  • 60 g parmezaanse kaas
 

Krab ravioli Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Ravioli uit de supermarkt? Wie deze Italiaanse klassieker een keer zelf gemaakt heeft, wilt nooit meer anders. Met onze keukenmachine is het een stuk makkelijker dan je denkt! Varieer er met de vulling lekker op los - wat dacht je van deze variant, met krab en citroen? 

Bereidingswijze:

  • Bevestig de deeghaak op je keukenmachine. Voeg de bloem toe in de mengkom van je keukenmachine, maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg de twee grote eieren en een eigeel toe. Start de machine twee minuten op snelheid 1, verhoog de snelheid nog eens twee minuten tot 2 totdat het deeg samenkomt.
  • Als het deeg plakkerig aanvoelt, bestrooi het dan met wat meer bloem en kneed het een paar seconden op het werkoppervlak.
  • Verpak het deeg en laat het 20 minuten in de koelkast rusten.
  • Bevestig de foodprocessor met het snijmes op het hoge snelheidsaandrijfpunt van je keukenmachine en voeg het krabvlees, ricotta, paneermeel, twee overgebleven eierdooiers, parmezaan, citroenschil, peterselie, dille en zout en peper toe.
  • Start de machine gedurende 15 seconden op snelheid 4 en breng het mengsel vervolgens over naar de koelkast.
  • Plaats de lasagnemaker op het lage snelheidsaandrijfpunt aan de voorkant van je keukenmachine.
  • Haal het pastadeeg uit de koelkast. Verdeel het deeg in tweeën, bestuif met griesmeel en vorm het met je handen in een rechthoek.
  • Haal het door de pastaroller op stand 0. Vouw het deeg in de lengte om en laat het opnieuw doorlopen. Gebruik de draaiknop op de lasagnemaker om de rolbreedte stapsgewijs aan te passen van 0 tot 6, en voer het deeg opnieuw door het hulpstuk om de gewenste dikte te bereiken. Zorg ervoor dat de pastabreedte dezelfde breedte heeft als de rollers.
  • Bestrooi het werkoppervlak met fijn griesmeel of bloem, leg het vel pasta op het werkoppervlak. Herhaal dit proces zodat je minimaal twee stukken pasta van ongeveer 50 cm hebt.
  • Vervang de lasagnemaker door de raviolimaker en bestuif de rollers met bloem.
  • Vouw de lengte van de opgerolde pasta dubbel. Voer de pasta eerst in het gevouwen uiteinde van de raviolimaker en leid het naar het midden van de rollers.
  • Draai met de handmatige draaiknop de draaiknop langzaam linksom om de pasta door te voeren, controleer onder de rollers of de pasta niet tussen de rollers blijft steken.
  • Open de twee uiteinden van de pasta zodat deze aan elke kant over de rollers hangt.
  • Plaats de vultrechter, deze moet op zijn plaats klikken. Voeg met behulp van de meegeleverde plastic lepel twee lepels van de krabvulling toe aan de kussentjes, gebruik de lepel om het mengsel stevig in de kussentjes te drukken en verdeel het gelijkmatig tot aan de randen. Draai de draaiknop langzaam tegen de klok in, voeg meer vulling toe en druk het mengsel indien nodig naar beneden.
  • Leg het blad van de ravioli op een licht met bestrooid griesmeel of bloem bestoven werkoppervlak en laat het ten minste 10 minuten drogen voordat je de ravioli voorzichtig van elkaar scheidt door langs de perforaties te scheuren. Herhaal het proces met je tweede stuk pasta en de resterende vulling.
  • Maak ondertussen de salieboter. Voeg de boter en olijfolie toe aan een middelgrote koekenpan en verwarm tot het gesmolten is.
  • Voeg de salieblaadjes toe en zet het vuur een paar seconden hoger zodat de salie krokant wordt en de boter goudbruin begint te worden, haal de pan onmiddellijk van het vuur.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe gedurende 3 minuten - de ravioli moet na het koken naar de oppervlakte komen.
  • Giet de pasta af en breng over naar de pan met de salie-botersaus, zachtjes roerend tot het volledig is gecombineerd.
  • Serveer onmiddellijk, breng op smaak met versgemalen zwarte peper, voeg een scheutje citroensap en parmezaan toe.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie