blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

15 personen


45 min


Voor ongeveer 30 lange vingers:

  • 6 eidooiers
  • 80 g suiker
  • 6 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 20 g custard
 

Lange vingers Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Lange vingers, wie kent ze niet? De lange vingers van dit recept kunnen ook gebruikt worden bij het maken van Tiramisu.

Bereidingswijze:

  • Maak je mengkom en ballongarde vetvrij met een stukje citroen en neem af met een papieren tissue.
  • Doe 6 eiwitten in de mengkom van je keukenmachine en bevestig de ballongarde. Zet je keukenmachine langzaam naar vol vermogen.
  • Voeg, zodra het eiwit begint te schuimen, langzaam suiker aan toe. Steeds een klein schepje, net zolang tot de 100 gram suiker helemaal is opgenomen en je in het eiwit geen suikerkorrels meer kunt voelen.
  • Klop vervolgens 6 eidooiers direct samen met 80 gram suiker. Zet ook hier de machine langzaam naar vol vermogen. Laat net zolang mixen tot het eigeel wit van kleur is geworden.
  • Meng daarna heel rustig met een spatel het opgeklopte eiwit en eigeel samen.
  • Zeef 160 gram bloem en 20 gram custard rustig bovenop het eimengsel.
  • Spatel rustig in delen het bloem erdoor. Zodra het is opgenomen kun je er weer een beetje bloem door de zeef halen, totdat tot alle bloem en custard is opgenomen. Het spatelen moet voorzichtig gebeuren, zodat je niet de lucht uit het mengsel haalt.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met een grote spuitmond.
  • Pak een bakplaat en maak daarop rechtvormige buisjes van ongeveer 10 cm lang.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Strooi een klein beetje suiker over de lange vingers. Het te veel aan suiker kun je er makkelijk afhalen door de bakplaat een beetje schuin te houden. 
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de lange vingers ongeveer 10 minuten. Keer na 5 minuten de bakplaat om, zodat de lange vingers die eerst achter stonden, nu vooraan komen te staan. Na een baktijd van ongeveer 10 minuten zijn ze klaar.
  • Laat de lange vingers nu helemaal afkoelen. Ze zijn nog vele dagen houdbaar in een gesloten koektrommel.

Smakelijk!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie