blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen
Vlees

4 personen


150 min


Voor de pasta:

  • 100 g Durum bloem
  • 200 g tarwebloem
  • 3 eieren


Voor de B├ęchamel saus:

  • Bloem
  • Halve liter melk
  • Boter
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Voor de Bolognese saus:
  • 500 g rundergehakt
  • 1 glas droge witte of rode wijn
  • Peper en zout
  • Suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Doperwten
  • Sjalotten
  • Wortelen
  • 5 kruidnagels
 

Lasagne a la Dimitri Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Voor een overheerlijke lasagne moet je bij Dimitri zijn. Om van te watertanden, dit fantastische recept!

Bereidingswijze:

Het maken van het deeg:

  • Doe de 100 gram durum bloem en de 200 gram tarwebloem in de mengkom van je Cooking Chef.
  • Bevestig de deeghaak en zet de machine op snelheid 2.
  • Voeg nu langzaam 3 eieren aan het bloem toe, laat de machine rustig door kneden tot er een deegbal ontstaat. Mocht het deeg nog korrelig zijn, voeg dat een beetje water aan toe, maar niet te veel. Het deeg moet uiteindelijk een bal worden.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed nu het deeg met de hand nog een beetje door. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast met een beetje plasticfolie eromheen.
  • Bevestig de lasagnemaker op het lage snelheidsaandrijfpunt van je Cooking Chef.
  • Snijd nu een plak af van het deeg en bestuif dit met bloem. Dit is nodig zodat het deeg niet plakt in de lasagnemaker. Zet de lasagnemaker op stand 1 en je Cooking Chef op stand 2.
  • Druk nu rustig het deeg door de lasagnemaker. Vouw het deeg een paar keer om en druk het weer door de lasagnemaker, net zolang tot er een mooi, glad en recht vel ontstaat. Zet nu de lasagnemaker op stand 2 en haal hier weer het deegvel door. Ga zo door tot de laatste stand 9.
  • Leg het deegvel nu op een schone doek te rusten, en ga verder tot al het deeg klaar is.
  • Als al het deeg klaar is, snijd deze in vellen van ongeveer 20 cm lang. De lasagne vellen zijn nu klaar om gekookt te worden.

Het maken van de Béchamel saus:

  • Doe een flinke klont boter in je Cooking Chef en zet de temperatuur op 100 graden.
  • Voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem toe en laat dit goed mengen en een beetje koken.
  • Voeg een halve liter melk toe en laat de machine met de Flexiklopper draaien tot het begint te koken en de saus dik begint te worden. Voeg voor de smaak nog wat zout, nootmuskaat en peper toe.
  • De Béchamel saus kan nu afkoelen. Deze hebben we later nodig als we de lasagne laagje voor laagje op gaan bouwen.

Het maken van de Bolognese saus:

  • Fruit in olijfolie de ui met de fijn gesnipperde wortelen. Zodra het slap begint te worden, voeg hier het gehakt aan toe. Dit moet goed rullen. Schep met een lepel al het vet weg, net zolang tot het helemaal droog is.
  • Voeg daarna 2 blikjes tomatenpuree toe en een glas water.
  • Voeg nu ook de knoflook, kruidnagels, laurierblad, zout, suiker en Italiaanse kruiden toe. Tip: Prik de kruidnagels in de teentjes knoflook. Zo kun je deze, later als de saus klaar is, er makkelijker weer uit halen.
  • Voeg een glas wijn en doperwten aan de saus toe, en zet het vuur zacht.
  • Laat dit alles ongeveer 2 uur op een heel laag pitje doorkoken.

Het opbouwen van de laagjes lasagne:

  • Leg op de bodem van een ovenschaal een laagje Bolognese saus en doe daarover een laagje Béchamel saus.
  • Kook nu de lasagne vellen. Zodra het vel gaat drijven, is het gaar. Haal het vel er direct uit en plaats het in een bak met koud water.
  • Breng nu de deegvellen laagje voor laagje aan. Steeds weer herhalen. Laagje bolognese saus, laagje lasagna, een laagje geraspte kaas, een laagje ham plakjes, een laagje Béchamel saus enz.

  • Doe nog op de bovenste laag een laagje Béchamel saus en wat kaas. Kan ook ter afwisseling met een paar plakjes mozzarella.
  • De lasagne schaal kan nu de oven in op 200 graden gedurende ongeveer 30 minuten.
  • Zodra de bovenkant mooi bruin begint te kleuren, is de lasagne klaar en kan het opgeschept worden.

Buon appetito!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie