blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Pasta, rijst en granen

6 personen


130 min


Voor de pasta:

  • '00' bloem 280g
  • Hele eieren 2
  • Eigeel 3
  • Zout knijpen
  • Griesmeel, voor afstoffen


Voor de vulling:

  • Pompoenpompoen 1
  • Olijfolie 3 el
  • Kip zonder vel borstfilets 4
  • Uien, gehakt 2
  • Teentjes knoflook, geplet 2
  • Gewoon bloem 1 eetl
  • Kippenbouillon 600ml
  • Mascarpone 500g
  • Groene pesto 190 g
  • Basilicum, geplukt en gehakt 30 g
  • Vers geraspt nootmuskaat kwart tl
  • Parmezaanse kaas, fijn geraspt 90g
  • Melk 2 el Pijnboompitten 50 g
  • Raket vertrekt, om handvol te dienen
 

Lasagne rolletjes met kip en pesto Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Let op: de bereidingstijd is exclusief 30 minuten rusttijd.

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 180˚C.
  • Halveer de pompoen en wrijf de binnenhelften in met 1 eetlepel olijfolie. Plaats de helften met de voorzijde naar beneden op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster ze gedurende 50-60 minuten. Haal uit de oven. Zodra het voldoende koel is om het te verwerken, gooit u de zaden weg en schept u het vlees in een kom. Pureer met een vork en laat opzij om af te koelen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan of diepe gebakken pan. Voeg de kipfilets toe en bruin aan elke kant een paar minuten. Verwijder kip. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan, kook tot ze zacht zijn en roer dan het meel erdoor. Kook een minuut of twee, giet dan de kippenbouillon in en roer tot een gladde massa. Breng de kipfilets terug in de pan en laat zachtjes sudderen tot de kip gaar is - ongeveer 12 minuten.
  • Versnipper de kip met een vork en roer de helft van de mascarpone, pesto en fijngehakte basilicum erdoor. Zet apart om af te koelen.
  • Voeg de pasta-ingrediënten toe aan de kom, voorzien van de deeghaak en laat de keukenmachine op snelheid 1 draaien totdat het deeg begint samen te komen. Verhoog naar snelheid 2 en kneed het deeg voor 7 minuten tot je een soepele bal hebt. Voeg een druppel water toe als u vindt dat het mengsel te droog is, maar het mag geen zacht deeg zijn.
  • Laat het deeg, gewikkeld in huishoudfolie, 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Monteer de lasaroller op de lage snelheid van uw machine.
  • Pak het deeg uit en rol op de hoogste snelheid door de breedste stand (0). 1. Vouw het deeg in twee en rol het opnieuw. Herhaal dit nog twee keer totdat het deeg glad is. Stof met een beetje griesmeel als je voelt dat het aan het kleven is.
  • Pas de breedte-instelling op de rol aan op 1 en voer het deeg erdoorheen. Stel opnieuw in op 2 en herhaal. Ga zo verder tot instelling 8. Snijd de lange pastaresten in vellen van ongeveer 15 cm lang. Verdeel gepureerde pompoen op elk vel, gevolgd door een royale lepel van het kippenmengsel. Rol de vellen op rond de vulling en til elke rol voorzichtig in een ovenschaal.
  • Meng de resterende mascarpone en de melk tot een gladde saus en giet eroverheen. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bedek met pijnboompitten.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten tot ze bruin en borrelen is. Serveer verspreid met raketbladeren.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie