blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Vlees

4 personen


30 min


  • 800 g runderpoulet in blokjes
  • 5 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 1 tl korianderzaad
  • 4 laurierblaadjes
  • 300 ml dragonazijn
  • 3 el olijfolie
  • 20 g roomboter
  • 3 uien in halve ringen
  • 100 ml rode port
  • 5 el appelstroop
  • 3 plakken peperkoek verkruimeld
  • Peterselie om te garneren ( optioneel)
 

Limburgs stoofvlees Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Het maken van deze Limburgse specialiteit kost even tijd, maar het recept is verder erg gemakkelijk én het resultaat is een overheerlijke, boterzachte stoofpot!

Let op: de bereidingstijd is exclusief 8 uur marineren en 4 uur stooftijd.

Bereidingswijze: 

Doe het vlees in een grote kom, samen met de dragonazijn, kruidnagels, laurierblaadjes, koriander, 300 ml water en de jeneverbessen. Dek af en laat één nacht (8 uur) marineren.
Haal het vlees uit de marinade en zet de marinade apart.
Dep het vlees droog en kruid het met peper en zout.
Doe de olijfolie en roomboter in de kom. Bevestig het roeraccessoire en de klem, stel je Cooking Chef Gourmet keukenmachine in op 140 graden en de roerstand op 3. Bak het vlees rondom bruin.
Haal het vlees daarna uit de kom en bak de uien in hetzelfde vocht goudbruin.
Haal ook de uien eruit en doe opnieuw een beetje boter in de kom.
Ga naar programma's en stel je Cooking Chef keukenmachine in op 'langzaam koken' op de lage stand.
Doe de uien en vlees terug in de kom. Voeg de port toe. Voeg vervolgens de appelstroop en ook de marinade toe. Start je Cooking Chef keukenmachine en stel de tijd in op 4 uur en laat ca. 4 uur stoven.
Doe tussendoor de ontbijtkoek erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met peterselie. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie