blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

10 personen


45 min


Voor de bodem:

  • 250 g digestive biscuits, gebroken
  • 50 g Demerara suiker
  • 100 g boter, zacht
  • Schil van 1 limoen


Voor het vullen:

  • 8 eidooiers
  • Gecondenseerde melk van 800 g (2 blikken)
  • Schil en sap van 5 limoenen


Voor het schuimgebak:

  • 5 eiwitten
  • 250 g basterdsuiker
  • ½ tl Cream of Tartar (wijnsteen)
 

Limoen meringue taart Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Deze zoete limoen meringue taart is geweldig om te delen en nog beter om samen te maken! Houd de kids lekker bezig met wat hulp in de keuken.  

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 180 °C.
  • Doe de ingrediënten voor de bodem in de mengkom van je keukenmachine, bevestig de K-klopper en laat de machine op minimale snelheid lopen totdat je een zandachtig mengsel krijgt. Druk dit mengsel in een taartvorm met losse bodem en druk de zijkant.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, haal het taartvorm eruit en laat afkoelen. Zet de oven op 160 °C.
  • Voeg de eierdooiers toe in de schone, vetvrije mengkom van je keukenmachine, bevestig de ballongarde en klop een minuut op snelheid 2. Voeg de gecondenseerde melk, limoenschil en sap toe en klop nog een minuut op snelheid 1. Giet dit mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder het en laat het afkoelen. Verhoog de oventemperatuur tot 190 °C.
  • Zorg ervoor dat de mengkom en ballongarde weer helemaal schoon zijn en plaats ze op de machine. Voeg de eiwitten en de Cream of Tartar toe en klop op een gemiddelde snelheid gedurende 3 minuten totdat er stijve pieken vormen. Terwijl de machine draait, voeg je geleidelijk de suiker toe tot je een stijve glanzende meringue hebt.
  • Verspreid de meringue over de limoenvulling, zodanig dat er op sommige plaatsen pieken ontstaan.
  • Bak de taart 20 minuten in de oven, totdat de meringue op sommige plaatsen goudbruin kleurt.
  • Laat de taart afkoelen en zet daarna gedurende minstens 4 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie