blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts

4 personen


15 min


  • 4 citroenen
  • Bosje verse munt
  • Honing
  • Limoncello of Prosecco
 

Limoncello ijs Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 

Zoek je een perfecte afsluiter voor een heerlijke zomerse barbecue avond, dan zit je met dit lekker frisse Limoncello ijs met verse munt helemaal goed!

Nodig: bakjes voor ijsblokjes 

Let op: de bereidingstijd is exclusief wachttijd in de vriezer!

Bereidingswijze:

  • Snij 4 ciroenen doormidden en pers deze uit (indien je een Kenwood keukenmachine bezit, is dit een erg handig accessoire hiervoor: AT312 Citruspers).  Bewaar de citroenschillen in de vriezer, deze zijn later nodig om de vullen met de limoncello ijs.
  • Vul bakjes voor ijsblokjes voor de helft met het verkregen citroensap en vul deze verder met een beetje honing.
  • Doe nu bij elk ijsblokje een blaadje munt en plaats de bakjes in de vriezer totdat alles bevroren is.
  • Doe de bevroren ijsblokjes in de maatbeker van je staafmixer of in je blender en doe daar een glas limoncello bij. 
  • Zet je mixer aan* en laat deze langzaam op snelheid komen. Mix totdat alle ijsblokjes goed gemalen zijn.
  • Haal de bevroren ciroenschillen uit de vriezer en vul deze met het limoncello ijs.
  • Garneer, om het helemaal af te maken, nog met een vers blaadje munt.

* Note: het is erg belangrijk dat er vocht bij de ijsblokjes zit voordat je je staafmixer of blender aanzet. In dit recept is het vocht limoncello of prosecco. Zet de staafmixer of blender niet aan als er alleen ijsblokjes in zitten. De mesjes kunnen dan onnodig belast worden.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie