blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

12 personen


30 min


Voor ongeveer 12 macarons:

  • 40 ml water
  • 150 g suiker
  • 110 g eiwit
  • 150 g amandelpoeder
  • 150 g poedersuiker
  • Kleurstof


Voor de vulling:

  • 150 g roomboter
  • 150 g poedersuiker
  • Extra nodig:
  • Spuitzak
  • Bakpapier
 

Macarons Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Wie is er nu niet dol op macarons! Deze prachtige exemplaren zijn met liefde gemaakt door Patricia. Probeer zelf thuis ook eens dit recept uit en verras je vriend(inn)en met deze heerlijke luchtige koekjes met een verrukkelijke zachte vulling!

Let op: de bereidingstijd is exclusief 3 uur wachttijd.

Bereidingswijze:

  • Zeef de poedersuiker en het amandelmeel. Meng daarna goed door elkaar. Voeg dan 55 gram eiwit toe, en spatel goed door elkaar. Je krijgt een stevige massa. Als je kleurstof wilt toevoegen dan doe je dat in deze stap.
  • Kook in een pan het water met de suiker tot 118 ºC.
  • Als de temperatuur van het suikerwater ca. 100 ºC is begin je de eiwitten langzaam stijf te kloppen. Dit doe je in je mengkom met de ballongarde.
  • Zodra het suikerwater 118 ºC is, schenk je het voorzichtig in een dunne straal bij de eiwitten en laat het stijfkloppen totdat het eiwit afgekoeld is. Er ontstaan stijve pieken en het gaat glanzen.
  • Doe vervolgens 1/3 van het geklopte eiwit bij de gekleurde massa en meng voorzichtig door elkaar.
  • Als de massa zo goed als gemengd is, doe je de rest van de eiwitten erbij en meng voorzichtig door elkaar. Uiteindelijk moet het als een soort lava van je spatel aflopen, dan is het beslag goed.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine rondjes van ca. 3cm (tip: teken van te voren de rondjes uit op papier zodat je mooie gelijke koekjes krijgt).
  • Tik daarna een paar keer flink met de ovenschaal op je aanrechtblad zodat eventuele luchtbellen verdwijnen. Laat dan de koekjes 3 uur drogen zodat er een vliesje ontstaat.
  • Verwarm de oven voor op 160 ºC en bak de macarons in ca. 8 minuten droog (de temperatuur en baktijd kan verschillen per oven).
  • Haal ze van het bakpapier als ze volledig zijn afgekoeld. Als ze goed gaar zijn laten ze makkelijk los.
  • Maak dan de botercrème. Doe de roomboter in de kom met het poedersuiker en bevestig de flexiklopper.
  • Meng deze met elkaar totdat je een zachte botercrème krijgt.
  • Doe dit in een spuitzak en spuit op een macaron koekje. Druk dan de andere macaron er tegenaan en klaar zijn de macarons.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie