blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Cooking Chef

10 personen


120 min


Voor ongeveer 28 stuks:

  • 4 eiwitten
  • 200 g suiker


Voor de garnering:

  • Bijv. gehakte pistachenoten, ander decoratie strooisel
 

Meringue Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Op zoek naar een origineel dessert? Meringues zijn heerlijke, knapperige schuimpjes van eiwit en suiker. Varieer in kleur en decoreer met allerlei nootjes/ strooisels naar wens.

Bereidingswijze:

  • Zorg ervoor dat de mengkom en ballongarde van je Cooking Chef keukenmachine vetvrij zijn. Je kunt met een stukje citroen de mengkom en de ballongarde schoonmaken en dan met een papieren tissue afnemen. Het opstijven van het eiwit zal daarna geen problemen geven.
  • Doe daarna in je mengkom 4 eiwitten en bevestig de ballongarde. Stel de temperatuur van je Cooking Chef in op 45 graden brengen en breng de snelheid langzaam naar de hoogste stand.
  • Voeg, zodra het eiwit dik begint te worden, langzaam steeds een eetlepel suiker toe. Ga net zolang door tot al de suiker is opgenomen.
  • Het eiwit is goed als er punten getrokken kunnen worden. Dit zie je als je de ballongarde uit het eiwit haalt. Nu blijft er een punt hangen.
  • Het eiwit kan daarna verder bewerkt worden met b.v. een kleurstof. Meng met een schone spatel rustig het kleurstof door het eiwit, tot het geheel is opgenomen. Let op: meng het zachtjes, dit om te voorkomen dat al het lucht uit het beslag gehaald wordt.     
  • Om de meringue leuk te garneren kan er wat gemalen pistache noten overheen gestrooid worden, of wat ander strooisel ter decoratie.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 90 a 95 graden en plaats de meringue in de oven gedurende ongeveer 90 minuten. Let op dat het niet bruin wordt, zet dan de temperatuur iets lager.
  • Na 90 minuten kan de oven uit. Laat de meringue daarna nog een uur in de warme over langzaam afkoelen. 
  • De meringue zijn nu klaar!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Patricia Rovers 

Erg lekker recept en leuk om te maken.

reageren

Plaats jouw reactie