blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts

1 personen


20 min


Voor de chocoladekruimel:

  • 140 g chocolade koekjes (bijv. oreo)


Voor de mokka:

  • 170 g poedersuiker, gezeefd
  • 2 el cacaopoeder, gezeefd
  • 2 tl gemalen espresso koffie, gezeefd
  • 230 g roomkaas
  • 260 g double cream*
  • 1 tl vanille-extract


Voor de coulis:

  • 130 g verse frambozen
  • 1 el citroensap
  • 3 el poedersuiker
  • 20 g water


Voor de garnering:

  • 100 g verse frambozen
  • 1-2 el poedersuiker
  • 20 g pure chocolade, geraspt of chocolade krullen
 

Mokka parfait met frambozen Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Op zoek naar het lekkerste parfait recept? Deze mokka parfait met frambozen smelt letterlijk op je tong!

Dit recept is gemaakt met behulp van de Kenwood Multipro Classic foodprocessor.

Bereidingswijze:

  • Plaats het snijmes in de foodprocessor kom, voeg de poedersuiker, cacaopoeder en gemalen espresso koffie toe en pulseer tot een gelijkmatig poeder. Haal uit de kom en bewaar.
  • Om de chocoladekruimel te maken, breek de koekjes in doormidden en voeg toe in dezelfde kom. Verwerk op medium snelheid tot het mengsel op fijne kruimels lijkt. Verwijder het snijmes en bewaar de kruimels in een aparte kom.
  • Voor de mokkaroom plaats je de garde in de kom met de verwerkte poedersuiker, cacaopoeder en gemalen espresso koffie en voeg je tevens de resterende ingrediënten van de mokkaroom toe.
  • Klop op medium snelheid gedurende een minuut. Nadat de machine is gestopt, laat je een spatel langs de zijkanten van de kom lopen. Klop nog 30 seconden op medium snelheid.
  • Verwijder de garde, schep het mengsel in een spuitzak en leg opzij.
  • Om de coulis te maken, bevestig je de blender op de basiseenheid en alle ingrediënten van de coulis, selecteer je de maximale snelheid gedurende 30-40 seconden tot alles gepureerd is.
  • Om de parfait samen te stellen, begin je met een laag chocoladekruimel, een laag mokkaroom en vervolgens een laag fruitcoulis, herhaal je de eerste twee lagen voordat je het bedekt met frambozen, een beetje poedersuiker en wat geraspte chocolade.
  • Serveer onmiddellijk of zet de parfait in de koelkast tot het nodig is.

* Wat is double cream precies? Het is een volvette room waarvan het vetpercentage rond de 48 procent ligt. Double cream ligt niet in de Nederlandse schappen, maar je kunt double cream goed vervangen door een mengsel van slagroom en mascarpone. Je hebt hiervoor twee delen slagroom nodig en één deel mascarpone. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie