blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vis

4 personen


25 min


Voor de knoflookpuree:

  • 140 g Maris piper Aardappelen (ongeveer 1 middelgrote aardappel), geschild en in grote blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en gesneden
  • 30 g geblancheerde amandelen
  • ½ tl zout
  • 100 ml olijfolie
  • ½ citroen, sap


Voor de mosselen:

  • 150 ml witte wijn
  • 1,6 kg mosselen, schoongemaakt
  • 1 klein bosje dille, gehakt
 

Mosselen met knoflook Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Mosselen eten is niet alleen erg lekker, maar ook een feestje op zich! Maak ze zelf klaar met behulp van je Kenwood Multipro Compact foodprocessor.

Bereidingswijze:

  • Doe de aardappelen in een pan en bedek ze met koud water.
  • Breng het water aan de kook, laat het sudderen en kook de aardappelen gedurende 15 minuten tot ze heel zacht zijn.
  • Giet de aardappelen af ​​en doe ze in de kom van je foodprocessor, voorzien van het snijmes.
  • Voeg de knoflook en amandelen toe aan de kom en begin op hoge snelheid te verwerken.
  • Mix tot een gladde pasta en besprenkel langzaam met de olijfolie, gevolgd door het citroensap. Het moet een consistentie worden die lijkt op mayonaise, dus voeg indien nodig wat koud water toe om het mengsel los te maken.
  • Breng de wijn net voordat je wilt serveren aan de kook in een grote pan of soeppan, op hoog vuur, doe alle mosselen erin en dek af met een goed sluitend deksel.
  • Kook de mosselen ongeveer 5 minuten en schud de pan elke minuut goed.
  • Als de mosselen gaar en geopend zijn, voeg dan de knoflookpuree toe, roer erdoor en dek de pan nogmaals af voor een laatste shake.
  • Gooi schelpen weg die nog niet zijn geopend, bestrooi met de dille en serveer onmiddellijk.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie