blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Wereldgerechten

4 personen


80 min


  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 witte ui
  • 1 aubergine
  • 300 g tomatensaus
  • 1 bol mozzerella
  • 150 g kaas
  • Verse tijm
  • Verse oregano
  • Kaneel
  • Peper en zout
  • Olijfolie
 

Moussaka Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Moussaka is een heerlijke, traditionele Griekse ovenschotel en wordt gemaakt op basis van aubergine. 

Bereidingstijd: 45 minuten + 35 minuten in de oven

Bereidingswijze:

  • Snijd de aubergine in lange dunne plakken. Doe wat olijfolie en zout over de aubergine. Grill de aubergine aan 2 kanten.
  • Hak de ui met de foodprocessor fijn.
  • Doe een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui. Rul het gehakt mee.
  • Voeg alle kruiden naar smaak toe.
  • Rasp de kaas met de Hoge snelheidsrasp.
  • Pak een ovenschaal en leg hier de ingrediënten in laagjes in. Begin met de helft van de aubergine, dan de helft van het gehakt, weer een laag aubergine en gehakt, vervolgens een laag tomatensaus, mozzarella en geraspte kaas.
  • Zet de moussaka +/- 35 minuten in de warme oven op 200 graden.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie