blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Valentijn

24 personen


20 min


Voor 24 stuks:

  • 500 g rijpe bananen (ongeveer 4 stuks)
  • 75 g geroosterde pecannoten, plus extra ter decoratie
  • 4 eieren
  • 250 g basterdsuiker
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 ml olijfolie
  • 250 g zure room
  • 350 g meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda (zuiveringszout)
  • ΒΌ tl zout
 

Muffins met banaan en pecannoten Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Geniet van een verantwoord tussendoortje en eet een heerlijke muffin met banaan en pecannoten. Het is wel knap van je als je het bij eentje kunt houden, zo lekker zijn ze!

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de bananen in grove stukken.
  • Bevestig de pureerstaaf op je staafmixer en pureer de bananen op hoge snelheid. Zet apart.
  • Vervang de pureerstaaf door de hakmolen. Doe de pecannoten in de molen en gebruik de pulseknopom de noten in gelijke stukken te hakken. Zet de gehakte noten apart.
  • Bevestig de ballongarde. Klop de eieren in een grote kom, samen met de suiker, totdat het goed gemengd is. 
  • Voeg dan de ahornsiroop en het vanille-extract toe en klop opnieuw tot het goed gemengd is.
  • Roer de olie en de zure room erdoor met een spatel gevolgd door de gepureerde bananen.
  • Voeg daarna de resterende ingrediënten toe en spatel rustig door het mengsel.
  • Roer er tot slot de gehakte pecannoten door en verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, waarbij je elke muffin bedekt met een hele pecannoot.
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie