blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Pasen
Vis
Wereldgerechten

4 personen


60 min


Voor de sushirijst:

  • 3 mokken premium sushirijst
  • 200 ml rijstazijn
  • 5 el mirin
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout
  • Scheutje sake, Japanse rijstewijn


Voor de maki / nigiri sushi:

  • 250 g verse zalm
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • Nori vellen
  • Kikoman sojasaus
  • Wasabi
  • Voor het ei kuiken:
  • 3 eieren
  • 2 el mirin
  • ½ tl zout
  • 1 el sojasaus
 

Paas Sushi Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Houd jij ook zo van zelfgemaakte Sushi? Erg leuk om voor de paasdagen te maken, deze speciale, feestelijke variatie!

Bereidingswijze: 

  • Was de sushirijst eerst goed, spoel met koud water totdat het water weer goed doorzichtig is. Laat de rijst goed uitlekken.
  • Doe de rijst nu in je Cooking Chef keukenmachine. Voeg per mok rijst een mok water toe.
  • Zet de Cooking Chef op 140 graden en wacht totdat het begint te koken. Zodra het water kookt, zet je de temperatuur terug op 100 graden. Mocht dit nog te hard gaan, zet dan nog wat lager. De rijst moet namelijk zachtjes 20 minuten koken.
  • Kijk na 20 minuten of al het water verdampt is en of de rijst goed gaar is.
  • Maak nu het rijstazijn mengsel aan: doe in een pan  200 ml rijstazijn,  5 eetlepes mirin, 2 eetlepels suiker en 1 theelepel zout.
  • Breng dit mengsel zachtjes aan de kook en laat het suiker goed oplossen. Nu is het mengsel klaar. 
  • Als de rijst gaar is, plaats je deze in de houten hangiri, of grote bak om in te koelen.
  • Besprenkel de rijst met het rijstazijn mengsel en schep voorzichtig om. Roer niet te snel, de korrels moeten mooi heel blijven.
  • Herhaal dit elke 15 minuten. Je kunt voor de smaak een beetje Japanse sake erover sprenkelen, dit geeft de sushirijst een extra lekkere smaak.
  • Klopt het rijst zachtjes los en schep het rustig om, probeer om de korrels zo los mogelijk te krijgen bij het omscheppen. Dit zocht voor extra lucht tussen de rijstkorrels zodat later de sojasaus beter geabsorbeerd zal worden.
  • Voor het maken van de Japanse gestoomde omelet: klop een paar eieren los en voeg daar een theelepel sojasaus, een theelepel suiker, snufje zout en een theelepel mirin aan toe. Roer dit zachtjes door elkaar zonder het ei te schuimen.
  • Doe het mengsel in een vierkant bakje en leg deze in de stoomband van je Cooking Chef. Stoom dit ei ongeveer 15 min op 100 graden. Laat het daarna afkoelen.
  • Snijd het ei in plakjes en snijd er met een mes de vorm van een keuken uit. Voor de oogjes kun je een stukje nori (zeewier) gebruiken, en voor het snaveltje een stukje krab.
  • Voor het maken van het sushi ei: neem een beetje sushirijst en maak daar een bal van. Snijd wat zalm in dunne plakjes en doe deze om de rijstbal heen. Voor decoratie kun je een stukje nori snijden en deze over de zalm plakken, doe dit ook met een reepje ei.
  • Om het kuiken te kunnen laten staan kun je een sushirol maken en daar plakjes van snijden. Daarop kun je de kuiken in vast drukken. Met wat stukjes bieslook kun je rondom het kuiken wat gras maken.

 Fijne paasdagen!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie