blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood
Pasen

10 personen


150 min


Voor ongeveer 10 broodjes:

  • 560 g tarwebloem
  • 9 g droge gist
  • 60 g roomboter, gesmolten maar weer afgekoeld
  • 100 g ei
  • 250 g volle melk van ongeveer 20-25°C
  • 10 g zout
  • 10 g suiker
  • 10 rozijnen, even kort geweekt in water
  • Klein beetje melk
 

Paashaas broodjes Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Leuke paasbroodjes in de vorm van een paashaas maak je dit jaar natuurlijk lekker zelf! Hup de keuken in en aan de slag.

Bereidingswijze: 

  • Bevestig de deeghaak. Doe de bloem, suiker, zout, boter, gist, ei in de mengkom en start je keukenmachine op stand 3.
  • Voeg langzaam de 250 g melk toe en kneed het deeg tot je er een vliesje van kunt trekken, zo’n 15 minuten. Haal het deeg uit de mengkom. 
  • Rol een bal van het deeg en zorg ervoor dat het deeg overal een beetje licht bedekt is met olie.
  • Doe het deeg terug in je mengkom en dek af met wat plastic folie. Laat ongeveer een uur rijzen (bij voorkeur op 25°C, wat je heel makkelijk kunt regelen indien je onze Cooking Chef keukenmachine met inductie bezit).
  • Verdeel het deeg in 10 stukken. 
  • Verdeel elk deel in een klein bolletje (de staart), de kop en het lijfje. Verdeel gevoelsmatig; het lijfje is ietsje groter. Smeer je werkblad in met een beetje zonnebloemolie.
  • Maak van de kop een ovaal en snij hier 2 oren in.
  • Maak van het lijfje een lange rol en maak hier een spiraal van.
  • Leg de kop tegen het lijfje aan (smeer het van tevoren in met een beetje water zodat het brood aan elkaar vast gaat bakken).
  • Geef de paashaas een staartje.
  • Maak een klein sneetje in het kopje en plaats hier een rozijntje.
  • Laat de broodjes 1 uur rijzen onder een theedoek.
  • Smeer de paashaas in met een klein beetje melk zodat het brood een mooi kleurtje krijgt bij het bakken.
  • Bak de broodjes in zo’n 15-18 minuten gaar in een oven van 200°C.


 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie