blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Pasen

8 stuks/ personen


Geen min


Voor de nestjes:

  • 225 g cornflakes
  • 50 g cacaoboter
  • 500 g couverture (puur of melk)


Voor de kuikens:

  • 250 g gele marsepein
  • 1 cornetje met witte icing
  • 1 cornetje met rode icing
  • 1 cornetje met chocolade (puur of melk


Verder nodig:

  • 8 ronde kopjes of schaaltjes van ongeveer 8 cm doorsnede
 

Paasnestjes met kuikens Toegevoegd door: Hans Spitsbaard

 
 

 

Hoe leuk zijn deze paasnestjes met kuikens van Heel Holland Bakt winnaar en Kenwood ambassadeur Hans Spitsbaard! Maak ze heel gemakkelijk zelf thuis met Pasen.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 50 °C. Doe de cornflakes in een ruime kom en zet deze ongeveer 5 min. in de oven. De cornflakes moeten lauwwarm aanvoelen, maar zeker niet te warm zijn!
  • Tempereer de chocolade en weeg 250 gram af. Voeg hier de gesmolten cacaoboter aan toe en roer goed door. De cacaoboter maakt de chocolade vloeibaarder (in gesmolten toestand). Hierdoor vormt deze een mooi dun laagje rondom de cornflakes.
  • Meng de chocolade met de cornflakes. Verdeel het mengsel over 8 kopjes of schaaltjes. Duw het mengsel stevig aan en druk in het midden een kuiltje. Laat de nestjes ongeveer 30 min. uitharden in de koelkast.
  • Maak 24 bolletjes van ongeveer 10 gram marsepein (grote knikker). Zorg ervoor dat je handen goed schoon zijn.
  • Maak met een cornetje witte icing twee kleine druppeltjes op elk kuikentje (oogjes). Maak met rode icing op elk kuikentje een kam. Laat de witte icing aandrogen (ongeveer 5 min.) en breng kleine druppeltjes chocolade als pupillen aan.
  • Schik drie kuikentjes in elk nestje.
54321 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie