blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Lunch

4 personen


60 min


  • 250 g hele kikkererwten of farina di ceci (kikkererwtenmeel)
  • Snufje zout
  • Klein bosje fijngesneden peterselie
  • 750 ml water
  • Zonnebloem- of arachideolie
  • 4 afgebakken pistoletjes
 

Pane Panelle Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Op bijna elke hoek van de straat in Palermo, Scilie worden ze gebakken: Pane Panelle. Pane Panelle zijn flinterdunne plakjes deeg gemaakt van farina di ceci (kikkererwtenmeel) op een heerlijk vers knapperig pistoletje.

Dimitri heeft het recept geleerd van zijn vader, die in Palermo geboren is. In de oorlog werd dit recept vaak uit pure armoede gemaakt. Voor 20 lire konden hier toen 5 volwassenen van eten.

Bereidingswijze:

Het maken van kikkererwten meel:

Het koken van kikkererwten meel:

  • Bevestig de Flexiklopper en doe 250 gram van het verkregen (ceci) meel in de mengkom van je Cooking Chef, samen met 750 ml water. Stel de temparatuur van je Cooking Chef in op 140 graden en de snelheid op 2.
  • Voeg de peterselie erbij zodra het begint te koken. Let op: zodra het begint te koken zal het vrij snel erg dik worden. Zet dan de temperatuur uit en de snelheid op nul.
  • Giet het verkregen mengsel in een plastic bakje en laat het hier zeker 2 a 3 uur in afkoelen.
  • Na afkoelen is het panelle mengsel een blok geworden. Snijd het in flinterdunne plakjes.
  • Zet een pan olie op, en wacht tot de olie een temperatuur heeft van 180 graden. 
  • Bak hierin de panelle lichtbruin en laat het daarna even uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Smeer wat boter op een pistoletje en leg daar de warme plakjes panelle op. Bestrooi met wat zout voor de smaak.

Buon appetito!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie