blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

4 personen


45 min


Voor de pasta:

  • 500 g '00' bloem
  • ½ tl zout
  • 4 eieren
  • ½ tl zonnebloemolie


Voor de saus:

  • 200 g baby spinazie
  • 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 200 g ricotta
  • 100 g melk
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 kruidnagel
  • 8 verse takjes oregano
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 plakjes prosciutto
  • Zout en peper
  • 2 el olijfolie
 

Pasta ovenschotel met ricotta en prosciutto Toegevoegd door: Kenwood Club

 

De combinatie van zachte ricotta met de zoute prosciutto maakt deze pasta ovenschotel één van de lekkerste die wij ooit geproefd hebben!

Bereidingswijze:

  • Begin met het maken van de pasta. Doe alle ingrediënten in de mengkom van je keukenmachine, uitgerust met de K-klopper. Zet je machine op snelheid 1 en meng 3-4 minuten, totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.
  • Bevestig de pastamaker, voorzien van de macaroni-vorm, op het lage snelheidaandrijfpunt aan de voorkant van je keukenmachine. Zet je machine op snelheid 3. Duw een kleine hoeveelheid kruimig pastadeeg in de toevoerbuis (doe het niet te vol). Terwijl de pasta door de vorm gaat, gebruik je de snijder om de pasta op de gewenste lengte te snijden. Laat de pasta 30 minuten drogen voordat je het gaat koken.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Laat de helft van de pasta in een grote pan met kokend gezout water vallen. Kook gedurende 4 minuten en laat dan uitlekken. Bewaar de rest van de pasta voor een ander recept.
  • Meng de melk met de ricotta in een grote mengkom, voeg de knoflook, tomaten, spinazie, oregano, 40 g Parmezaanse kaas en de gekookte pasta toe. Breng op smaak.
  • Schep de helft van het pastamengsel in een ovenvaste schaal. Duw daarna 3 plakjes prosciutto op en in de pasta. Schep de rest van het pastamengsel erop. Top met de 3 plakjes prosciutto, stop ze een beetje in en rond de pasta.
  • Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en besprenkel met olijfolie.
  • Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Op zoek naar nog meer leuke, handige accessoires voor op je keukenmachine? Kijk dan hier!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie