blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts
Kerst

6-8 personen


110 min


Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • 225 g basterdsuiker
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl witte wijnazijn
  • ½ tl vanille-extract


Voor de topping:

  • 300 ml double cream*
  • 30 granaatappelpitjes
  • 50 g frambozen
  • 50 g bosbessen
  • 2 stuks passievrucht, alleen het vlees
  • 1 bloedsinaasappel,gehalveerd
  • Half klein bosje munt, alleen de blaadjes
 

Pavlova met fruit Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter scoor je hoge ogen met dit pavlova recept. En niet onbelangrijk: het is super makkelijk om te maken!

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 130˚C.
  • Bevestig de ballongarde en doe de eiwitten in de mengkom van je keukenmachine. Zet je keukenmachine op snelheid 1 en klop tot de eiwitten gaan schuimen. Verhoog vervolgens langzaam de snelheid helemaal tot 5 en maat mengen totdat zachte pieken beginnen te vormen.
  • Voeg de suiker lepel voor lepel toe en laat de machine draaien, totdat alle suiker is toegevoegd en de meringue glanzend en stijf geklopt is.
  • Meng de maïzena, azijn en vanille-extract in een schaaltje en schep het voorzichtig in de meringue.
  • Schep de helft van de meringue op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid uit in een cirkel van 23 cm.
  • Voeg grote lepels van de overige meringue toe aan de buitenkant om een ​​rand te vormen.
  • Bak de meringue gedurende 1½ uur, of tot de meringue droog is, maar nog steeds een beetje zacht in het midden.
  • Zet de oven uit, maar laat de meringue tenminste 3 uur afkoelen in de oven.
  • Giet de room in de mengkom van je keukenmachine, uitgerust met een schone ballongarde.
  • Klop de room tot het dik is.
  • Verwijder de meringue van het bakpapier, leg op een serveerschaal en vul het midden met de room.
  • Beleg met het fruit en strooi er muntblaadjes overheen. Serveer.

* Wat is double cream precies? Het is een volvette room waarvan het vetpercentage rond de 48 procent ligt. Double cream ligt niet in de Nederlandse schappen, maar je kunt double cream goed vervangen door een mengsel van slagroom en mascarpone. Je hebt hiervoor twee delen slagroom nodig en één deel mascarpone. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie