blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts
Vegetarisch

6-8 personen


60 min


  • 115 g pecannoten
  • 100 g hele geblancheerde amandelen
  • 115 g boter
  • 2 eidooiers
  • 2 el rum
  • 75 g basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • 325 g bladerdeeg
  • 115 g gedroogde abrikozen, gehakt
  • 1 losgeklopt ei, voor het glazuren
  • 1 el poedersuiker, voor het bestuiven


Optioneel:

  • Een scheutje kookroom, om te serveren
 

Pecan pithivier Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Wie maak jij blij met deze buitengewoon lekkere Franse taart met pecannoten en abrikoos?

Let op: de bereidingstijd is exclusief 20 minuten koeltijd.

Bereidingswijze:

  • Plaats de pecannoten en amandelen in het foodprocessor accessoire met het snijmes en verwerk het tot het zeer fijn gehakt is.
  • Doe de boter in de mengkom van je keukenmachine. Bevestig de K-Klopper en meng de boter op medium snelheid tot het zeer zacht is. Voeg de eidooiers, rum, basterdsuiker, citroensap en gemalen noten toe en meng tot een pasta.
  • Rol op een licht bebloemd oppervlak bijna de helft van het deeg uit en snijd een 25 cm (10 inch) ronde uit. Leg het op een licht bevochtigde bakplaat. Rol het resterende deeg uit en snijd een 28 cm (11 inch) ronde uit.
  • Verspreid het notenmengsel over het deeg op de bakplaat, tot op 2,5 cm van de rand. Strooi de gehakte abrikozen erover. Bestrijk de randen met losgeklopt ei.
  • Leg de tweede ronde deeg erop en druk ze samen, langs de randen. Gebruik een bord of flan ring met een doorsnede van 23 cm (9 inch) om de pithivier netjes af te snijden en te dichten. Gebruik een klein scherp mes om een ​​geschulpte rand te creëren.
  • Bestrijk het deeg met eierglazuur. Creëer met behulp van de punt van een scherp mes gebogen lijnen, die vanuit het midden naar de rand uitstralen. Laat de pithivier gedurende 20 minuten in de koelkast koelen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak de pithivier gedurende 25-30 minuten, tot het goudbruin is. Bestrooi de pithivier met poedersuiker en verhoog de oven tot 220 °C. Bak gedurende 4-5 minuten.
  • Serveer de pithivier warm, met een scheutje kookroom indien gewenst.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie