blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts

6 personen


20 min


  • 175 g frambozen
  • 40 g poedersuiker
  • 1 kg perziken
  • 150 g basterdsuiker
  • 2 el citroensap
  • 400 ml slagroom
 

Pêche Melba Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Er gaat niets boven home-made Pêche Melba ijs, super snel en gemakkelijk gemaakt met het ijsbereider accessoire van je Kenwood keukenmachine.

Let op: de bereidingstijd is exclusief  2 uur bevriezingstijd.

Bereidingswijze:

  • Plaats de koelbak van de ijsbereider vierentwintig uur van te voren in de diepvries. Leg spatel en afdekkap in de koelkast..
  • Pureer de frambozen samen met de poedersuiker en duw ze vervolgens door een fijne zeef in een kom. Zet het in de koelkast.
  • Dompel de perziken ondertussen kort in kokend water en verwijder de schil. Ontpit de perziken en hak het vruchtvlees grof. Pureer het vruchtvlees met de basterdsuiker en citroensap. Roer de slagroom er doorheen en zet het in de koelkast.
  • Bevestig de plastic mengkom op je keukenmachine. Voeg de invrieskom rechtstreeks uit de vriezer eraan toe en breng dan de klutser aan. Zet het deksel erop. Laat de mengkop zakken, waarbij je de metalen pin in het plastic gat brengt. Als de mengkop niet goed aansluit, licht hem dan op en schakel het apparaat aan en uit om de metalen pin in de juiste stand te brengen. 
  • Schakel het apparaat in op de laagste snelheid. De machine moet worden aangezet voordat het ijs of de sorbetmix wordt toegevoegd: hiermee voorkomt u dat de samenstelling meteen vastvriest aan de binnenkant van de kom.
  • Giet het perzikenmengsel met behulp van de uitloop in de ijsbereider. Stop de machine als het mengsel op vers geklopt slagroom lijkt.
  • Schep een laag perzikenijs, telkens afwisselend met een laag van het frambozenmengsel, in een plastic bak en creëer met een mes een wervelend effect. Zet de plastic bak daarna minstens 2 uur in de diepvries tot het ijs stevig genoeg is om te scheppen.

Op zoek naar nog meer leuke, handige accessoires voor op je keukenmachine? Kijk dan hier!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie