blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vegan
Wereldgerechten

2 personen


35 min


  • 4 el sojasaus
  • 3 el hoisinsaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl gember, vers geraspt
  • 200 g stevige tofu, in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 200 g bruine rijst
  • 180 g ananas, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 1 avocado, in plakjes
  • ½ middelgrote komkommer
  • 1 grote wortel
  • 1 grote radijs
  • 100 g edamame bonen, gepeld
  • 1 el sesamzaadjes
  • Klein handvol koriander, allen de blaadjes
  • 1 limoen, gehalveerd
 

Poké bowl Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Ben jij ook helemaal fan van de poké bowl? Deze vegan variant is gezond, kleurrijk en lekker!

Let op: de bereidingstijd is exclusief 25 minuten marineren

Bereidingswijze:

  • Begin met het mengen van de sojasaus, hoisinsaus, limoensap en geraspte gember in een middelgrote kom en voeg al roerend de in blokjes gesneden tofu toe. Zet 25 minuten opzij om te laten marineren.
  • Kook de rijst in ruim kokend water, volgens de instructies op de verpakking, laat uitlekken en spoel af met koud water om af te koelen.
  • Snijd de komkommer met behulp van de grove snijschijf van je foodprocessor. Verander naar de fijne snijschijf en snijd de radijs. Verander ten slotte naar de fijne raspschijf en snipper de wortel.
  • Begin met het bouwen van de 2 kommen; leg de helft van de gekoelde rijst in de bodem van de kommen en leg vervolgens een handjevol groenten en ananas in afzonderlijke stapels langs de randen en bovenop de rijst. Schep de gemarineerde tofu in het midden van de kommen, met veel saus, en bestrooi met sesamzaadjes. Top af met een takje koriander en een limoenhelft. 
  • Geniet van jullie poké bowl!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie