blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Hoofdgerechten
Vlees
Wereldgerechten

4 personen


60 min


  • 1 of 2 kipfilets
  • Pomodori tomaat
  • Parmezaanse kaas
  • Mozzarella
  • Verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Bloem
  • Zonnebloemolie om in te bakken
 

Pollo Parmigiana Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

De smaak van deze Pollo Parmigiana, oftewel kip met parmezaan, is echt hemels!  Dimitri, fan van de Italiaanse keuken is er dol op! Staat dit gerecht binnenkort ook bij jou op het menu?

  • Begin met het maken van de tomatensaus: doe ongeveer 2 liter water in je Kenwood Cooking Chef keukenmachine, stel de temperatuur in op 110 graden en de snelheid op stand 1. 
  • Voeg, zodra het water begint te koken, de tomaten toe. Laat de tomaten ongeveer 5 minuten koken.
  • Giet het water na 5 minuten weg, bevestig de pureerzeef en zet de snelheid op stand 2.
  • Voeg een paar teenjes knoflook, wat zout en peper toe aan de tomatensaus. Breng de temperatuur van je Cooking Chef keukenmachine naar 100 graden en laat de saus een beetje inkoken (ongeveer 10 minuten).
  • Snij de kipfilet half doormidden, maar niet helemaal door, zodat het openklapt. Strooi er een beetje bloem over.
  • Dompel de kipfilet in een losgeklopt ei en daarna in een bord met een beetje paneermeel.
  • Bakde kipfilets in zonnebloemolie goudbruin. Laat, na het bakken, goed in een vergiet uit lekken op een stukje keukenrol.
  • Leg de gebakken kipfilets in een ovenschaaltje. Bedenk de kipfilets met wat tomatensaus. Leg er wat plakjes mozzarella op en strooi er wat parmezaanse kaas over.
  • Bak dde kipfilets op 200 graden, gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Haal uit de oven en garneer met een blaadje basilicum.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie