blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Cooking Chef
Eieren en kaas
Hoofdgerechten
Lunch

8-10 personen


60 min


Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • 150 g roomboter ongezouten (kamertemperatuur)
  • Mespuntje zout


Voor de vulling:

  • Zonnebloemolie
  • 250 g spekblokjes
  • 2 jonge preien
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 120 g geraspte kaas
  • Peper
  • Snufje zout
  • Bakspray of boter om in te vetten
  • Beetje bloem
 

Quiche Lorraine Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Niet voor niets is deze klassieke Franse hartige taart met spek en kaas zo beroemd. Maak deze Quiche Lorraine eens en proef hoe heerlijk het is!

Bereidingswijze:

  • Doe de bloem, boter, eieren en het zout in je mengkom en bevestig de K-klopper. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Maak een bol van het deeg en laat een half uurtje rusten.
  • Bevestig je foodprossesor en snij de preien in halve ringen.
  • Kluts de 4 eieren los en meng met de crème fraîche. Klop tot een egaal mengsel. Voeg een derde van de geraspte kaas door het mengsel. Voeg wat peper en zout toe.
  • Doe wat zonnebloemolie in je mengkom, bevestig het roeraccesoire en stel de temperatuur in op 90 graden. Doe de spekjes in de kom en stel je machine in op 110 graden en op roerstand 4.
  • Bak het spek totdat het bruin wordt.
  • Voeg dan de prei toe en stel de roerstand in op stand 2.
  • Laat het zo'n 10 minuten koken.
  • Rol in de tussentijd je deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol je deeg over de deegroller en leg het deeg op de quiche vorm (van 24cm doorsnee). Druk het deeg goed aan en prik gaatjes met een vork in de bodem.
  • Doe de vulling eerst in een vergiet om het overige vocht te verwijderen, doe daarna de vulling in de vorm en verdeel het goed. Giet dan het crème fraîche mengsel eroverheen en beweeg de vorm een beetje op en neer zodat het mengsel zich kan verdelen. 
  • Doe er de rest van de geraspte kaas overheen en bak 25 tot 30 minuten af in de oven. 



 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie