blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

4 personen


90 min


Voor de ratatouille:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml passata
  • 1 rode paprika
  • 4 takjes tijm (alleen de blaadjes fijngehakt)
  • 1 groene courgette
  • 1 aubergine
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper


Voor de varkenshaas:

  • 2 varkenshaasjes van ca 200 gr per stuk
  • 4 takjes tijm (alleen de blaadjes fijngehakt)
  • 2 takjes rozemarijn (alleen de blaadjes fijngehakt)
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie extra vergine
  • Peper
  • Zout


Voor het pastadeeg:

  • 400 g bloem (tipo 00 )
  • 4 eieren
 

Ratatouille met pasta en gemarineerde varkenshaas Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Ratatouille is altijd goed! Een recept met lekker veel groenten, dus gezond, en je kunt er eindeloos mee variëren.

Bereidingswijze:

  • Haal het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Doe de olijfolie, de fijngehakte knoflook, tijm en rozemarijn en peper in een kom en meng door elkaar. Leg de varkenshaasjes erin om te marineren en zet apart tot gebruik.
  • Begin dan aan de ratatouille. Bevestig de blokjessnijder op je keukenmachine en snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Let er wel op bij het gebruik van de blokjessnijder dat je de gleuf waar je de groenten in stopt voldoende vult, zodat de groenten niet gaan schuiven. Zo krijg je mooie blokjes.
  • Snijd vervolgens de ui in dunne halve ringen en de knoflook in fijne stukjes.
  • Bak in een pan de ui en knoflook aan totdat het begint te verkleuren. Voeg dan alle groenten toe en laat dit 4 minuten zachtjes mee koken door af en toe te roeren. Voeg dan de passata toe en breng op smaak met peper en zout en laat dit ca. 40 minuten op laag vuur garen.
  • Maak dan het pastadeeg. Doe de bloem en eieren in de mengkom en bevestig de deeghaak. Laat de keukenmachine het deeg rustig kneden totdat het een bal gaat vormen.
  • Bevestig de pastamaker op je keukenmachine en maak van de deegbal kleinere bolletjes.
  • Zet je keukenmachine aan op stand 2-3 en laat balletje voor balletje deeg in de pastamaker vallen. De pasta komt er voor uit en snijd deze af met het mes wat aan de pastamaker zit. Gebruik je dit mes niet, dan kun je ook een plastic schraper gebruiken om de pasta af te snijden. Gooi de pasta pas weer in de pastamaker als deze leeg is, anders komt er te veel deeg in een keer in de molen terecht.
  • Zet een pan met ruim gezouten water op voor de pasta.
  • Verhit een grillpan en bak de varkenshaasjes in circa 8- 10 minuten gaar.
  • Doe de laatste paar minuten dat het varkenshaasje nog moet bakken, de pasta in het water en kook ca. 3 minuten totdat de pasta gaat drijven. Dan is de pasta gaar.
  • Snijd de varkenshaas in plakjes. Schep de pasta in een diep bord en doe daar de ratatouille overheen. Leg de plakjes varkenshaas erboven op. Garneer eventueel met een takje basilicum.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie