blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

2-3 personen


60 min


  • 300 g Semola bloem
  • 3 eieren
  • Zout
  • 75 gr gorgonzola
  • 1 bakje ricotta
  • 75 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol buffelmozzarella
 

Ravioli 4 kazen Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Zelf ravioli maken een tijdrovende klus? Niet meer, dankzij het nieuwe Raviolimaker accessoire voor op je Kenwood keukenmachine!

Bereidingswijze:

  • Meng alle 4 de kazen door elkaar en zet apart. Houd een beetje vulling apart voor de saus.
  • Bevestig de deeghaak. Doe de bloem, eieren en een beetje zout in de mengkom van je keukenmachine en kneed tot een bal deeg. Het deeg mag niet meer aan je vingers plakken.
  • Bevestig de lasagnemaker en rol het deeg uit tot stand 6 (de vellen moeten net zo breed zijn dan de roller, dit is belangrijk ivm de raviolimaker) en leg ze op een bloem bestoven werkblad. 
  • Bevestig dan de raviolimaker. Pak een lasagnevel en bloem deze goed in en vouw dubbel. Doe het lasagnevel met de dichte kant naar beneden in de raviolimaker en draai aan de knop totdat het deeg pakt en er een beetje in zit en er onderuit rolt. Klap het lasagnevel weer aan beide kanten terug en doe er nu de vulling in. Draai aan de knop om de ravioli te vullen. Stop op tijd met vullen, anders kom je niet uit met je deeg en gaat je vulling eroverheen. 
  • Haal de ravioli plak eraf en haal voorzichtig de ravioli van elkaar af. Kook in gezouten water ca 3 minuten gaar.
  • Van het beetje vulling wat je over hebt doe je in een pannetje met wat melk en verwarm je tot een sausje.
  • Verdeel de ravioli over de borden en verdeel het sausje erover. 

Eet smakelijk!
 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie