blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Pasta, rijst en granen

4 personen


30 min


Voor het deeg:

  • 4 Eieren
  • 400 g durum bloem (of 200 g fijne Semola (griesmeel) en 200 g tarwebloem)
  • 1 tl zout
  • 2 tl olijfolie


Voor de vulling:

  • Ongeveer 300 g ricotta
  • 1 kg verse spinazie


Voor de saus:

  • Een bakje slagroom
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas


Voor de garnering:

  • Wat basilicumblaadjes
 

Ravioli met spinazie-ricotta vulling Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 

Zelf ravioli maken een tijdrovende klus? Niet meer, dankzij het nieuwe Raviolimaker accessoire van Kenwood!

Let op: de bereidingstijd is exclusief rusttijd.

Bereidingswijze:

  • Begin met het maken van het deeg: doe 400 gram durum bloem (of 200 g fijne semola + 200 g tarwebloem) in de mengkom van je keukenmachine.
  • Bevestig de deeghaak en zet de machine op snelheid 2.
  • Voeg nu langzaam 4 eieren aan het bloem toe, laat de machine rustig door kneden tot er een deegbal ontstaat. Mocht het deeg nog korrelig zijn, voeg dan een beetje water toe, maar niet te veel. Het deeg moet uiteindelijk een bal worden.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg met de hand nog een beetje door. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast met een beetje plasticfolie eromheen.
  • Bevestig de lasagnemaker op het lage snelheidsaandrijfpunt van je keukenmachine.
  • Snijd een plak af van het deeg en bestuif dit met bloem. Dit is nodig zodat het deeg niet plakt in de lasagnemaker. Zet de lasagnemaker op stand 1 en je keukenmachine op stand 2.
  • Druk nu rustig het deeg door de lasagnemaker. Vouw het deeg een paar keer om en druk het weer door de lasagnemaker, net zolang tot er een mooi, glad en recht vel ontstaat. Zet nu de lasagnemaker op stand 2 en haal hier weer het deegvel door. Ga zo door tot de laatste stand 9.
  • Leg het deegvel op een schone doek te rusten en ga verder tot al het deeg klaar is.
  • Voor het maken van de sinazie/ricotta vulling ga je als volgt te werk: doe ongeveer 1 kilo blad spinazie in een pan en breng deze aan de kook. Wacht tot alle spinazie geslonken is en giet het water af. Laat de spinazie goed uitlekken, totdat er geen vocht meer inzit. Doe nu de spinazie in de foodprocessor en maal deze heel fijn. Doe nu ongeveer 300 gram ricotta erbij met wat zout, peper. De vulling is nu klaar.
  • Vul de ravioli met de raviolimaker: bevestig de raviolimaker op je keukenmachine. Leg het deeg over de raviolimaker en duw deze in het midden naar beneden. Draai nu aan het wieltje tot het deeg naar beneden getrokken wordt. Nu zit het deeg goed vast en kan niet meer verschoven worden.Klik nu het vulbakje vast. Schep wat spinazie/ricotta vulling in het vulbakje en draai langzaam aan het wieltje. Doe weer wat vulling erbij zodra het bakje bijna leeg is. Blijf dit herhalen net zolang tot al het deeg verwerkt is. 
  • Je kunt nu voorzichtig de zijkanten lostrekken en trek darana voorzichtig de ravioli los.
  • Bestuif een werkblad met wat bloem en leg hier de ravioli op voordat je weer verder gaat met het koken van de ravioli. Dit is om te voorkomen dat de ravioli op het werkblad blijft plakken.
  • Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Zodra het water kookt kan de ravioli erin gedaan worden. Laat deze kort koken.
  • Zodra de ravioli boven komt drijven is deze gaar. Giet de ravioli af en doe deze weer terug in de pan met wat room en Parmezaanse kaas. Roer het een beetje door en de ravioli kan opgeschept worden.
  • Garneer met wat blaadjes basilicum en wat versgemalen peper.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie