blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

12 personen


55 min


Voor de taart:

  • 120 g zachte boter
  • 300 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 240 ml karnemelk
  • 2 el rode kleurstof


Voor de frosting:

  • 250 g zachte boter
  • 400 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 300 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Bessen en bloemen, om te versieren
 

Red Velvet Cake Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Wil je echt eens uitpakken, maak dan deze spectaculaire Red Velvet Cake! Deze prachtige rode chocolade laagjescake met romige vulling is verrukkelijk en een lust voor het oog.

Let op: de bereidingstijd is exclusief koeltijd.

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 180°C.
  • Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder samen in een middelgrote kom en zet apart
  • Meng de rode kleurstof met de karnemelk in een aparte kom en zet apart.
  • Doe de boter en suiker in de mengkom van je keukenmachine, bevestig de flexiklopper en mix op medium snelheid tot alles volledig is gemengd. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en meng op medium snelheid, oplopend tot hoge snelheid, tot het mengsel wit en luchtig is.
  • Ontkoppel de flexiklopper en bevestig de K-klopper. Voeg de bloem, cacaopoeder en bakpoeder beetje bij beetje toe in de mengkom, gedurende voortdurend mengen op lage snelheid, tot alles volledig is verwerkt.
  • Voeg beetje bij beetje de rode karnemelk toe aan het mengsel, gedurende voortdurend mengen op medium snelheid, tot je een zacht, dieprood beslag hebt.
  • Verdeel het beslag over twee met bakpapier beklede ronde vormen van 20 cm doorsnee en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten. Test of het gaar is, door er een houten prikkertje in te steken en te kijken of deze er schoon uitkomt. Haal de cake dan uit de oven, laat 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de ronde vormen en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster.
  • Terwijl de cake afkoelt, maak je de frosting: doe de boter, het vanille-extract en de poedersuiker in de schone mengkom van je keukenmachine, voorzien met de K-klopper. Start op lage snelheid met het mixen van het mengsel en voer de snelheid langzaam op totdat het mengsel wit en romig is.
  • Voeg de roomkaas toe en meng dit in het mengsel, met medium snelheid, tot alles volledig gecombineerd is. Koel gedurende 30 minuten in de koelkast.
  • Besmeer de cakes royaal met de frosting en smeer ook frosting op de bovenkant en langs de zijkanten. Schraap met een mes of gebaksschraper overtollige frosting rondom de zijkant van de cake weg, zodat je zijkanten perfect recht zijn. Versier met verse bessen en bloemen.
  • Om van deze cake een cake met drie lagen te maken, maak je het recept volgens bovenstaande stappen, versier het niet met bloemen en bessen, maar maak eerst nog een batch beslag. Deze keer verdeel je het beslag tussen vier taartvormen; twee van 15 cm en twee van 10 cm doorsnee. Besmeer de cakes en zet op elkaar in afnemende grootte, met behulp van deuvels om de lagen te ondersteunen. Besmeer ook de bovenkant en langs de zijkanten en schraap de overtollige frosting eraf. 
  • Versier met bloemen en bessen.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie